Danske mesterskaber i by-orientering afvikles i Grindsted

PR-Foto: Karl Kristian Terkelsen

Om mindre end fire måneder, nærmere bestemt i weekenden den 25. og 26. maj, vil Grindsted danne ramme om de danske mesterskaber i by-orienteringsløb: DM Sprint 2019 og DM Mixsprint-stafet.

Stævneplads eller arena ligger begge dage centralt placeret i byen, så der bliver rig lejlighed til at følge konkurrencerne.

Lørdagens løb er individuelle konkurrencer, mens søndagens løb er mixstafet, der betyder at holdene skal være repræsenteret af begge køn.

Danske mesterskaber i orienteringsløb er specielle ved, at det ikke kun er de allerbedste danske eliteløbere, der mødes og dyster.  Det er også mesterskaber for de yngste piger og drenge fra 10 år og op til de ældste dame og herreløbere, der har rundet de 90 år.

Denne DM weekend bliver imidlertid noget helt specielt. Da Danmark er vært for verdensmesterskaberne i by-orienteringsløb i 2020, skal VM arrangørerne tilbyde de lande, der vil deltage i VM i 2020 nogle muligheder for at lære Danmark at kende før VM løber af stablen i trekantområdet i tiden 6. – 11. juli 2020.

  • I Billund Kommune og i Grindsted glæder vi os meget til at være vært for DM-weekenden her året før VM kommer til Danmark. Vores handelsstandsforening er altid gode medværter og klar til være med til at skabe en festlig ramme om store begivenheder, så vi er sikre på deltagere og tilskuere får en forrygende weekend i Grindsted, siger Borgmester Ib Kristensen.

Ugen op til DM i Grindsted er tilbudt som en 2. VM træningsuge og løbet om lørdagen er kategoriseret som et World Ranking Event. En stor del af de bedste udenlandske orienteringsløbere vil derfor stille op og teste deres kunnen i at finde rundt i danske byer. De kan også vinde, men dog ikke blive kåret som danske mestre. Det betyder, at de bedste danske eliteløbere, som i øvrigt tilhører verdenseliten, vil få rigtig god konkurrence og god træning før VM.

Til lørdagens individuelle mesterskaber forventes omkring 700 løbere, heriblandt en del udenlandske eliteløbere. Til søndagens mixstafet forventes ca. 500  løbere skriver Billund Kommune i en Pressemeddelelse.

Ansvarlige for lørdagens ”DM Sprint 2019” er orienteringsklubben OK Gorm, Jelling, mens det er WOC2020 der står for afviklingen af søndagens ”DM Mixsprint-stafet 2019”.

Magnus Dewett, OK Snap, Vejle, dansk lokal landsholdsløber under WOC 2018 i Riga
Foto: Karl Kristian Terkelsen