Flyvende start for Billund Lufthavn

Billund Lufthavn Foto: René Lind Gammelmark

Globale forbindelser sikrer flyvende start for Billund Lufthavn.

Med 219.033 passagerer i januar sætter Billund Lufthavn endnu engang en ny passagerrekord for måneden. Resultatet betyder, at 4,0% flere passagerer rejste gennem terminalen i årets første måned. ”Vi kom ud af 2018 med et rekordhøjt antal passagerer, og det er glædeligt at se, at væksten fortsætter ind i 2019” siger adm. direktør Jan Hessellund.

Det er specielt netværksflyselskaberne, der skaber væksten i januar. Fra Billund Lufthavn kan man flyve til 10 hubs i Europa, f.eks. Frankfurt, Paris, Riga, København og Istanbul og herfra videre til over 540 destinationer verden over. ”Trafikken til hub destinationerne voksede med knap 9%, og i sidste måned så vi bl.a. stor vækst fra LOT, KLM og British Airways. Generelt er netværksselskaber til stor gavn for de vestdanske virksomheder, der arbejder globalt, og i januar har vi set væsentlig flere forretningsrejsende i terminalen” siger Jan Hessellund.

Antallet af feriegæster, der er fløjet direkte til solrige destinationer som f.eks. de Kanariske Øer, Egypten, Thailand eller på skiferie i Østrig og Frankrig er ligeledes steget. ”I januar har vi set 3% flere gæster rejse til typiske feriedestinationer med charter- og lavprisflyselskaber – væksten skyldes specielt, at der for alvor er kommet gang i trafikken til Egypten igen, og samtidig har vi set væsentlig flere skigæster i terminalen” siger Jan Hessellund.

I årets første måned rejste lidt færre passagerer på flyselskabernes regionale ruter. ”Vi har set en marginal tilbagegang i de regionale ruter. Tilbagegangen kommer fra de ruter, der forbinder Billund til central- og østeuropæiske destinationer, hvilket primært skyldes, at Ryanair og Wizz Air har justeret lidt i deres ruteudbud, hvor en række ruter er blevet vinterlukket, mens nye er åbnet – heldigvis kan vi se frem til, at alle vinterlukkede ruter åbnes igen til marts” siger Jan Hessellund.

Cargo Center Billund ekspederede 5.617 tons luftfragt, hvilket er en tilbagegang i forhold til sidste år. Importen falder med 14,6%, mens eksporten falder med 3,5% skriver Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.