Museumscenter Karensminde har åbent i Vinterferien

Foto: Billund Kommunes Museer

Aktiviteter for små og store i vinterferien på Museumscenter Karensminde

I vinterferien er Museumscenter Karensminde åben fra lørdag den 9. februar til og med søndag den 17. februar – alle dage fra kl. 10 til kl. 16 På de særlige aktivitetsdage er der oplevelser for både børn og voksne på gården.

Særlige aktivitetsdage
Tirsdag den 12. februar og onsdag den 13. februar er særlige aktivitetsdage på den gamle gård og hver dag har sit eget program. Har du lyst til at bruge dine kræfter og fingersnilde, har du begge dage mulighed for at arbejde med træ i værkstedet, eller du kan besøge det kreative værksted og lave glasmosaik og træikoner med søm og snor eller male smykketræer og sy et dyr i filt. Man kan også medbringe en gammel kop og lave sin egen fuglefoderkugle. Der vil være gamle lege som ringspil, stylter, stigegolf m.fl. I laden er der vaffelbod og her kan man også hygge sig med at lave et flot fastelavnsris og fastelavnspynt.

Foto: Billund Kommunes Museer

I bryggerset viser Hans Peter tirsdag den 12. februar, hvordan man kan lave godt og velsmagende øl af vand, malt, humle og gær. Ølbrygningen begynder kl. 10.30. Til de voksne vil der være smagsprøver på det nybryggede øl.

Foto: Billund Kommunes Museer

Onsdag breder der sig en dejlig duft på gården; det er nemlig pandekagedag. Denne dag kan der købes forskellige retter med pandekager i Kaffestuen og du kan deltage i den store pandekagequiz. Hele dagen er der et pandekageløb, hvor rute- og opgaveark bliver udleveret i billetsalget.

Foto: Billund Kommunes Museer

Begge dage er der aktiviteter i stuehuset og i smedjen. Der er tændt op i det gamle brændekomfur i køkkenet og der laves mad fra mormors og oldemors tid, og ved det store bord i dagligstuen er de kreative i gang med forskellige former for håndarbejde.  Både tirsdag og onsdag kører hestevognen, og falder sneen tæt, kan det måske blive til en kanetur. Kaffestuen er åben både tirsdag og onsdag.

Kom tæt på dyrene
Hele ugen kan du deltage i et spændende løb, som handler om gårdens dyr. Der er løbende start hele dagen. Man skal blot henvende sig i museets billetsalg for at få et rute- og opgaveark. Der er selvfølgelig også tid til at kæle med dyrene. I det kreative værksted kan du tegne og male de dyr du har mødt på din vej rundt på gården.

 

Hvis du gerne vil vide mere om aktiviteterne på Museumscenter Karensminde i løbet af foråret og sommeren, kan du i vinterferien hente det nye program på Billund Bibliotekerne eller få et med, når du besøger gården skriver Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.