Lysmesse i Grindsted Kirke

Foto: Aksel Fredensborg

Ikke alle sad foran flimmerkassen lørdag aften for at se Danmarksindsamlingen eller Volbeat.

I Grindsted Kirke tændte man lys for Kjørmes Knud – en anden dansk udgave af Kyndelmisse, som er en oversættelse fra det latinske ord for lysmesse. Det er den dag, hvor halvdelen af vinteren er gået, og der findes en mængde forskellige varsler og traditioner knyttet til denne tid.

Omkring 250 mennesker valgte at følge lyset på vej ved et særdeles smukt og højtideligt arrangement med den nye provst Anne Marie Erbst og det lokale kor Vokalias under ledelse af Stig L. Møller i de centrale roller.

Kyndelmisse messen af Keld Telén og Niels Green-Hansen var den smukke ramme omkring læsninger fra biblen om lysets komme. Dejlig “forståelig” musik med stor bredde – strækkende fra enstemmig sang, som også delvis var fællessang til skønne flerstemmige satser, der blev udført med betagende sikkerhed og musikalitet.

Kirken var kun oplyst af levende lys (plus det ganske enkle “arbejdslys”) og lidt farvet dekoration. Det gave en helt fantastisk stemning, hvor korets entré foregik gående op ad midtegangen med de kerter, som skulle lyse op. Koncerten sluttende med at koret atter syngende forlod trappen i koret og forsvandt ud i sakristiet. STOR oplevelse. 

Foto: Aksel Fredensborg

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.