Vinterferie aktiviteter på Bibliotekerne i Billund Kommune

Foto: Billund Kommunes Biblioteker

I vinterferien tilbyder biblioteket flere sjove og udfordrende aktiviteter for børn og voksne. Vi har sammensat et program, der henvender sig til både store og små, og som både er for dem, der er til stille aktiviteter, og for dem, der er til det lidt mere vilde. Alle aktiviteter er gratis.

Den første aktivitet er at fremstille forskellige ting af genbrugsmaterialer og få dem til at svæve rundt i vores store vindtunnel. Det er slet ikke en nem opgave, så man må eksperimentere sig frem. Dernæst har vi et arrangement, hvor vi eksperimenterer med rørperler og afprøver bl.a. en ny teknik, hvor rørperlerne stryges helt flade. På den måde skabes der smukke mønstre, som vi bruger i design af smykker, nøgleringe, hårpynt og seje vedhæng til f.eks. skoletasken eller penalhuset. Vi skal arbejde med forskellige farver og geometriske former samt motiver fra bl.a. Frost og Minecraft. I den mere vilde kategori tilbyder vi raketbygning og Sky Parade. Førstnævnte arrangement kalder vi På rejse til rummet med far, fordi det henvender sig til børn og deres fædre. Er ens far forhindret i at tage med, må man meget gerne tage sin bedstefar eller onkel med i stedet for, men man må så vidt muligt hverken have sin mor, mormor eller moster med. Det er som regel den kvindelige del af familien, som tropper op sammen med børnene til vores arrangementer, så derfor har vi specielt målrettet dette arrangement til den voksne, mandlige del af familien og deres piger og drenge. Deltager man i På rejse til rummet med far får man først læst højt af en spændende bog skrevet af Morten Dürr, Kurt Komet, hvor hovedpersonen, Kurt, får en rumraket i fødselsdagsgave. Desværre er Kurts raket slet ikke stabil nok, så det bliver deltagernes opgave at lave en sikker og stabil raket. Dernæst skal man forsøge at lave en robust raket, der samtidig flyver hurtigt. Raketterne bliver sendt af sted fra vores helt egen affyringsrampe, og der er præmie til hende eller ham, der enten laver den mest stabile eller den hurtigste raket. Sky Parade går ud på at bygge selvkørende fartøjer i LEGO, som efterfølgende bliver sendt ud på snore i luften. Vi skal eksperimentere med bl.a. balance, vægt, fart og friktion. På alle bibliotekerne findes der brætspil til fri afbenyttelse, så man kan tilbringe nogle hyggelige timer med at spille sammen med andre.

På bibliotekets hjemmeside, billundbib.dk, kan man se, hvor og hvornår arrangementerne finder sted, og om man skal tilmelde sig eller bare møde op. Du kan også hente en folder over vinterferiens arrangementer på bibliotekerne skriver Billund Kommunes Biblioteker i en pressemeddelelse.

 PROGRAM for Vinterferie på biblioteket

Vindtunnel
Kan du bygge noget, der kan svæve i vores vindtunnel

Fra 7 år eller i følge med en voksen

Det foregår i MAGION BIBLIOTEKET Tirsdag d. 12. februar kl. 10.00-12.00

Ingen tilmelding

 

På rejse til rummet med far
Hør en rumhistorie og lav selv en raket. Forskellige konkurrencer undervejs

Billund Bibliotek Tirsdag d. 12. februar kl. 10.00-11.30

MAGION Biblioteket Torsdag d. 14. februar kl. 10.00-11.30

For fædre, bedstefædre eller onkler og deres børn mellem 6 og 10 år

Tilmelding via billundbib.dk/arrangementer

 Sjov med rørperler
Prøv at eksperimentere med nye teknikker og flotte, farverige mønstre

MAGION BIBLIOTEKET Onsdag d. 13. februar kl. 10.00-12.00

Billund Bibliotek Torsdag d. 14. februar kl. 10.00-12.00

For børn og voksne. Børn skal være i følge med voksne

Tilmelding via billundbib.dk/arrangementer

 

Sky ParadeVi bygger selvkørende fartøjer af LEGO

Billund Bibliotek Onsdag d. 13. februar kl. 10.00-12.00

Fra 7 år eller i følge med en voksen

Ingen tilmelding

 

Brætspil til fri afbenyttelse
Kom og hyg jer sammen et par timer på

Vorbasse Bibliotek eller Sdr.Omme Bibliotek

For alle

Ingen tilmelding

 

ALLE ARRANGEMENTER ER GRATIS