Bryghuset åbner ishus i Billund

PR-Foto

Dal Basso. Det er navnet på Billunds nye ishus og forklaringen er såre simpel: her laves is fra bunden. Dal basso betyder nemlig ”fra bunden”.

Bag ishuset står Michael Brogaard fra Dansk Mjød og Bryghuset, hvor også Dal Basso kommer til at ligge.

– Jeg synes, der manglede et rigtigt ishus i Billund og jeg er selv så isglad, smiler Michael Brogaard, der sammen med sin lige så isglade søn Magnus gennem et stykke tid har eksperimenteret med forskellige smage på den lille ismaskine derhjemme.

Nu har Michael Brogaard så taget skridtet videre og er ved at tage ismesteruddannelsen på Danmarks Konditorskole i Ringsted og til maj åbner han Dal Basso på Vejlevej i Billund.

– Dal Basso bliver et sted, hvor der kan købes isvafler og is i bøtter til at tage med hjem. Isen er frisklavet og hver fredag sælges den resterende is fra ugen til halv pris og resten kasseres, så vi kan begynde på en frisk ugen efter med nyt lækkert, hjemmelavet is, siger Michael Brogaard.

For ham er det vigtigt, at råvarerne er i orden og derfor vil han – så vidt det er muligt – bruge lokale råvarer.

– Det er klart, at pistacie og chokolade bliver lidt svære ingredienser at skaffe lokalt produceret, men sådan noget som jordbær og blåbær friskplukket i lokalområdet er noget af det vi vil gå efter, siger den kommende ismester.

Der vil løbende være 12 is-varianter i ishuset ligesom der af og til vil blive testet flere nye smage skriver Michael Brogaard i en pressemeddelelse.

– Isen bliver af typen italiensk gelato, der er mere blød og cremet end den flødeis vi kender herhjemme. Vi snakker frisklavet kvalitetsis til billig penge, siger Michael Brogaard.

Ishuset ved Bryghuset åbnes i maj måned, men allerede nu kan man følge det nye ishus på facebook på https://www.facebook.com/dalbassoice/