Grindstedpige er Europamester i Badminton

Lærke M. Thomsen - Foto: René Lind Gammelmark

14 årige Lærke Moesgaard Thomsen er i februar blevet kåret som Europamester i badminton.

Lærke startede som 4- årig med at spille badminton i Grindsted Badmintonklub, hvor det var miniton der blev spillet sammen med forældrene.

Spiller i Kolding
For fire år siden startede hun med at træne i Kolding, og de seneste tre sæsoner har hun været aktiv spiller i Kolding Badmintonklub.
Lærke skulle have hævet niveauet og havde nogle badmintonvenner der i forvejen spillede i Kolding, så derfor valgte hun Kolding, der iøvrigt også var den nærmeste Eliteklub, og på den måde også der hvor der var størst udviklingspotentiale.

Har deltaget i DM
Hun har deltaget i DMU – der er Danske Mesterskaber for Ungdom fire gange, et stævne der har været afholdt i Grindsted flere gange.

Som U13 spiller kan man komme med til DM – der kun er for Elite Spillerne, og her vandt hun for to år siden førstepladsen i Single og førstepladsen i Double.
Sidste år fik hun en anden plads i Double og en tredjeplads i Single.

Deltog i stævne i England
For to år siden var hun i England med det danske landshold, og her vandt holdet over England.

Europamesterskaberne
Fra den 20. februar til den 24. februar deltog Lærke i EM 2019 i Holland.
Her gik det godt, hendes hold startede med at spille tre holdkampe i en pulje hvor de mødte Schweiz, England og Sverige, og Danmark vandt over dem alle.
Herfra gik de videre til finalen, hvor de mødte Frankrig, og vandt 6-3. Det betød at Guldmedaljen var hjemme.

Bagefter var det tid til de individuelle Europamesterskaber, og her vandt Lærke en førsteplads i double, en andenplads i mix og en tredjeplads i single.

Landsholdstruppen
Bruttotruppen består af et antal danske badmintonspillere fra årgang 2004 og 2005, og ud fra dem blev der udtaget 4 piger og 5 drenge fra årgang 2005.

Træner meget
Lærke bruger meget tid på træning, omkring 13-14 timer om ugen løber det let op i.

Mandag  starter træningen kl. 6.15 i MAGION hvor træningen slutter 7.30 hvorefter hun skal i skole indtil kl. 15 . Mandag eftermiddag kl. 15.30 blive hun hentet for hun skal til Kolding og træne, og her er hun hjemme igen ved 20 tiden om aftenen.

Tirsdag træner hun fra 18.30 til 20.30 i Kolding.

Onsdag er hun til styrketræning og yoga i MAGION Fitness.

Torsdag  træner hun i Kolding fra kl. 17.00 til kl. 21.00.

Fredag starter træningen i MAGION kl. 6.15 og slutter 7.30 hvorefter hun skal i skole.

Hun bruger week-enderne på stævner og holdkampe.

Juli måned er træningsfri, hvor der ikke er planlagt nogen form for træning.

 

Skal til Kina til sommer
En Sjællandsk klub der har en Kinesisk træner har spurgt Lærke om hun kunne tænke sig at komme med deres hold på træningslejr i Kina.
Det glæder hun sig meget til, og fortæller til Netavisen Grindsted at Kineserne bliver hentet til netop den skole hvor hun skal på træningslejr, for at gøre de Kinesiske spillere til dygtige professionelle badmintonspillere.

Lærke M. Thomsen – Foto: René Lind Gammelmark