Sparekassen ændrer i bestyrelsen

Foto: René Lind Gammelmark

Formanden for Den Jyske Sparekasses bestyrelse, Sejer Mortensen, har meddelt, at han udtræder af bestyrelsen på repræsentantskabsmødet den 1. april 2019.

Sejer Mortensen skulle efter planen udtræde af bestyrelsen i 2020, hvor han ville have været medlem af bestyrelsen i 15 år, hvilket er det maksimale i henhold til sparekassens vedtægter. At han vælger at stoppe nu, er et spørgsmål om timing. ”Da jeg var på valg i 2017, var processen med at forberede sparekassen på en børsnotering allerede startet, og det har været meget vigtigt for mig at være med hele vejen, da et formandsskifte midt i processen ikke ville ha’ været hensigtsmæssig for sparekassen. Nu er vi kommet godt igennem børsnoteringen og står som et stærkere pengeinstitut. Det kommende år vil sparekassen arbejde med at justere strategien, og derfor er det naturligt at lade en ny formand stå i spidsen for den proces”, udtaler Sejer Mortensen.

Den Jyske Sparekasses bestyrelse indstiller på repræsentantskabsmødet bestyrelsesmedlem Niels Fessel som ny formand. ”Der stilles stadig større krav til pengeinstitutter i dag, og derfor er det en fordel at kende branchen indefra. Niels Fessel har mange års erfaring fra den finansielle verden. Han har blandt andet været produktionsdirektør for Nykredit og næstformand for Sparinvest og Letpension. Jeg er overbevist om, at han vil være en god formand for Den Jyske Sparekasse” slutter Sejer Mortensen.

Efter forventet genvalg fortsætter Stine Aare Jensen efter eget ønske som næstformand.

På repræsentantskabsmødet indstiller bestyrelsen endvidere, at Jan Nordstrøm vælges til bestyrelsen. Jan Nordstrøm er finansdirektør i Danish Crown og har blandt andet særlige kompetencer inden for landbrug skriver Den Jyske Sparekasse i en pressemeddelelse.