Foredrag om den 1. Slesviske krig (Treårskrigen) og dens betydning for Grindsted egnen

Foto: René Lind Gammelmark

Foredrag om den 1. Slesvigske krig også kaldet Treårskrigen (1848-1850) med særlig vægt på krigens betydning for Grindsted egnen Onsdag den 20. marts kl. 19.00

Det foregår i MAGION’s cafe mødelokale og der er fri entre.

Onsdag den 20. marts klokken 19.00 arrangerer Billund Kommunes Museer en spændende aften om den 1. Slesvigske krig med særlig vægt på krigens betydning for Grindsted egnen.
Det var en borgerkrig, der havde sin årsag i den spændte situation i den danske helstat i 1848. I starten af krigen fandt der endvidere en anden begivenhed sted: Slavekrigen. De to begivenheder vil blive analyseret og forklaret – ligesom følgerne for egnen vil blive beskrevet.

I foredraget vil museets mangeårige medarbejder Carsten Sander Christensen kaste lys over krigens betydning for det lokale område. Endvidere vil der blive fokuseret på hverdagslivet for bonden og det samfund, der eksisterede i 1840erne i sognene her på egnen.

Her på Grindsted egnen og i det øvrige gamle Ribe Amt blev der hvervet ungersvende i stort tal. Et stort offer når man tænker på, hvor sparsomt egnen var beboet i 1800-tallet. Gennem personlige erindringer og beretninger vil der blive forsøgt at genskabe stemningen fra tiden.

Et helt specielt kapitel i den 1. Slesvigske Krig er ansøgninger og uddelinger af erindringsmedaljer her på egnen. Historien om disse medaljer samt en oversigt over udvalgte veteraner her på egnen, der udfyldte ansøgninger om medaljen 28 år efter den 1. Slesvigske Krigs afslutning.

Så kom og få en spændende aften om livet på egnen omkring 1848-1850.