Erhvervslivet og turismeindustrien jubler over ny direkte rute til Irlands hovedstad

Foto: René Lind Gammelmark

Det er data, Legoklodser og Guinness, der danner grundlaget for Ryanair’s nye rute mellem Billund og Dublin. Den direkte forbindelse understøtter turismen i begge ender af ruten og baner vej for nye investeringer i Vestdanmark

Ryanair’s nye rute til Dublin åbner til oktober og får to ugentlige afgange. Dublin har længe været højt placeret på ønskelisten i Vestdanmark, da ruten bl.a. kan komme til at spille en vigtig rolle i udviklingen af datacentre i Jylland og Fyn.

På nuværende tidspunkt er der påbegyndt eller planlagt store datacenterprojekter ved Viborg, Odense, Fredericia og Aabenraa. Her har irske virksomheder, med erfaring fra eksisterende datacenterprojekter i Irland, vundet nogle af opgaverne i bygge- og anlægsfasen, og disse virksomheder har være med til at skabe en stor efterspørgsel på en direkte rute mellem Dublin og Billund.

”Vi er glade for, at der nu kommer en direkte forbindelse mellem Billund og Dublin”, siger direktør Steen Hommel fra Invest in Denmark.
”Invest in Denmark arbejder målrettet med at tiltrække flyruter til hele Danmark, da vi ved, at flyruter har en væsentlig positiv effekt i form af øget eksport, investeringer og turisme. Det er derfor godt med endnu en international forbindelse til Billund. Denne rute er til dels et resultat af de senere års store udenlandske investeringer i datacentre i Jylland og på Fyn, hvor vi har set en del rejseaktivitet til og fra økosystemet omkring datacentre i Dublin. Fremadrettet håber vi, at ruten vil medvirke til at trække flere teknologivirksomheder til Danmark.”

Udover erhvervstrafikken er ruten meget efterspurgt af jyder og fynboer, der ønsker at besøge Irland og Dublin. Fra efteråret bliver det nemt at besøge den grønne ø og bl.a. smage på den verdensberømte Guinness øl.

Der er også store forventninger til, at ruten vil bringe endnu flere irske turister til de vestdanske attraktioner og hoteller.

”Væksten i antallet af irske turister der kommer til Vestdanmark er steget markant de seneste fem år”, siger adm. direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund, ”Sidste år besøgte 5.500 irere området. Det har været medvirkende til, at Ryanair nu åbner ruten, som vi forventer vil bringe endnu flere irske turister på besøg i bl.a. LEGOLAND Billund Resort, Odense og Aarhus.”

Ruten til Dublin bliver den niende nye rute, der åbner fra Billund i 2019.
De øvrige otte nye ruter er: Kiev, Krakow, Timisoara, Faro, Azorerne, Prag, Stord og Edinburgh skriver Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.