Nicolai Junge Mikkelsen fra Filskov er vinder af DM i Skills 2019 for tagdækkere

Tagdækker: Nicolai Junge Mikkelsen, Grindsted. Learnmark Horsens, Hetag Tagdækning Syd A/S, Hedensted. Foto: SkillsDenmark/Per Daugaard

21 årige Nicolai Junge Mikkelsen der har deltaget i DM i Skills 2019 i Arena Næstved torsdag, fredag og lørdag blev Skills vinder 2019 som tagdækker.

Nicolai kommer fra Filskov og gik i Skole i Filskov til og med 7. klasse. 8. Klasse tog han på Sdr.Omme skole, mens 9. og 10. klasse blev taget på Kragelund Efterskole. I skolernes brobygning vidste han ikke lige hvilken uddannelse han kunne tænke sig at tage, så han satte bare et kryds et vilkårligt sted uden at se hvilket fag det var, og krydset var sat ved Tagdækker.  Han kom så med en tagdækker i brobygnings perioden, og efter 10. klasse startede han på Learnmark Horsens (Teknisk skole) hvor han tog grundforløbet til Tømrer. Han startede hos Hetag Tagdækning Syd i Hedensted som arbejdsdreng, og da han så skulle i gang med grundforløbet til Tagdækker, tilbød de ham en læreplads.  Han bliver udlært den 13. september 2019.

Til DM i Skills har tagdækker Nicolai Junge Mikkelsen haft 21 arbejdstimer til at lave to opgaver: Tagdækning af skråtag med vindue og lister og tagdækning af fladt tag, han vandt også arbejdsmiljøprisen inden for hans fag.

”Det var ikke så slemt, da de til kåringen råbte fagene op, der begyndte med A, B og C, men da de kom til S, begyndte jeg at blive nervøs. Jeg havde ikke regnet med at vinde, men jeg havde håbet på det. Jeg har ikke ringet til min mester endnu, men jeg glæder mig til at fortælle ham, at jeg har vundet,” fortalte den glade vinder foran sin vinderopgave skriver Learnmark Horsens i en pressemeddelelse.

Det er fjerde år i træk, at en tagdækker fra Learnmark Tech vinder DM i Skills.

Netavisen Grindsted ønsker Nicolai tillykke med den flotte pris.

OM DM I Skills
DM i Skills er en konkurrence, hvor de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne viser deres evner. Selve konkurrencen løber over tre dage, hvor der arbejdes under tidspres foran et stort publikum med at gøre et bestemt stykke arbejde færdigt i den bedst mulige kvalitet. Opgaverne er skruet sammen, så man inden for det enkelte fag får afprøvet et bredt udsnit af kompetencer skriver Learnmark Horsens.

Læs også foromtalen som Netavisen Grindsted bragte den 29. marts 2019

21 årige Nicolai fra Filskov deltager i DM i Skills