Nyt administrationskort viser borgerne i Grindsted om deres haveboring er lovlig

Image by Dean Moriarty from Pixabay

Nyt administrationskort giver borgerne i Grindsted mulighed for at sikre om de har lovlig haveboring eller mulighed for at få en 

Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune har på deres seneste møde godkendt et nyt kort til administration af tilladelser til haveboringer i Grindsted By, hvor Grindsted-forureningerne nogle steder har bredt sig til grundvandet under byen. Det betyder at der er steder, hvor det ikke sikkert at bruge vand fra egen boring til havevanding, og hvor der er forbud mod vanding.

  • Det tidligere kort er fra 1985, og derfor er det rigtig godt at få et nyt administrationskort, som er baseret på de nyeste modeldata som Billund Kommune har modtaget fra Region Syddanmark, fortæller Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune.

Formanden opfordrer alle byen borgere til at kigge på det nye kort, hvis de har en haveboring eller planer om at få en.

  • Det kan være man gerne vil etablere en ny haveboring, eller har købt et hus, hvor der er en boring og ikke kender status på den. Her kan kortet hurtigt fortælle om, hvorvidt en haveboring kan tillades og herfra kan man så tage kontakt til kommunen, siger Per Nyhus.

Helt generelt gives der kun indvindingstilladelser med varighed af 15 år, og derfor kan det være en rigtig god ide, at tjekke op, selv om man har fået en tilladelse på et tidligere tidspunkt.

  • Der vil stadig være steder i Grindsted, hvor man kan få en tilladelse, der gælder 15 år, andre steder vil man kunne få en tilladelse, der gælder i 5 år og på otte meters boredybde, andre steder 5 år og seks meters dybde og så er der steder i Grindsted, hvor der slet ikke gives tilladelser til egen boring, forklarer Per Nyhus.

Det nye administrationskort er ændret i forhold til det kort Billund Kommune hidtil har administreret efter og der vil være enkelte eksisterende tilladelser med en restløbetid, der ikke overholde nye begrænsninger skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

  • Jeg vil opfordre alle til at kigge på det nye kort, og er man i tvivl om noget, så er man meget velkommen til at kontakte forvaltningen, siger Per Nyhus.

Se det nye administrationskort her