Borgerservice i Grindsted holder ekstra åbent den første torsdag i maj og juni måned

Foråret har meldt sin ankomst, og er du så småt begyndt at drømme om sommerferie i udlandet – så er det nu, du skal finde passet frem fra gemmerne og tjekkes, om det stadig er gyldigt.

Forlænget åbningstid
Da der ofte er ekstra pres på bestilling og fornyelse af pas op til sommerferien, holder Borgerservice i Magion Biblioteket ekstra åbent torsdag d. 2. maj og torsdag d. 6. juni. Begge dage fra kl. 10-20. Her vil du have mulighed for at forny og bestille pas. Teamleder for Borgerservice Lea Ahm fortæller, at:

”Vi har ofte meget travlt op til sommerferien. Derfor forlænger vi åbningstiden den første torsdag i måneden i både maj og juni som en ekstra service til alle dem, som har svært ved at nå i Borgerservice i den normale åbningstid. I de travle perioder kan der gå op til 3 uger, fra man henvender sig i Borgerservice, til man modtager sit nye pas, så det er en god idé at være ude i god tid. Og man skal huske på, at allerede når man booker sin ferie, skal man ofte bruge sit pasnummer.”

Få taget dit pasfoto samtidig med at du bestiller pas
Lea Ahm gør opmærksom på, at det kun er i Borgerservice i Grindsted, at man kan få lavet pas. Her kan man også få hjælp til at få taget sit pasbillede, eller man kan udnytte ventetiden, og selv tage sit pasfoto i den nye fotoautomat; Selfie Stationen. Fotoautomaten er let at bruge, og den guider dig trin for trin.

Nyt udleveringsskab gør det nemt at afhente dit pas

Som noget nyt kan du afhente dit nye pas i udleveringsskabet, der fungerer på samme måde, som når du henter pakker i pakkeboksen. Når Borgerservice modtager dit nye pas, får du en sms med en afhentningskode. Passet kan så afhentes i pasautomaten i bibliotekets selvbetjente åbningstid – det gælder dog kun i de tilfælde, hvor du ikke skal returnere dit gamle pas. Fordelen ved at du selv afhenter dit pas er, at ekspeditionstiden bliver kortere i forhold til, hvis passet skal sendes med posten.

Det skal du huske, når du eller dit barn skal have nyt pas
Når du skal have lavet nyt pas, skal du møde op personligt, og du kan medbringe et nyt og vellignende pasfoto eller få taget et for 125 kr. Hvis du skal have lavet nyt pas til dit barn, skal begge forældremyndigheder underskrive en pasansøgning. Dette kan gøres via den digitale selvbetjeningsløsning på borger.dk. Underskrives pasansøgningen hjemmefra, er det kun nødvendigt, at den ene forælder møder op i Borgerservice med barnet. Husk også det blå EU-sygesikringskort, når du rejser i EU.

Du er naturligvis altid velkommen til at spørge personalet på biblioteket og i Borgerservice til råds.

Du kan læse meget mere om reglerne for pas på billund.dk skriver Billund Bibliotekerne & Borgerservice i en pressemeddelelse.