Tusindvis af skolepatrulje-elever fejres de 86 af dem skal i Legoland i morgen

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Tusindvis af skolepatrulje-elever fejres

I uge 17 vil knap 8.000 elever fra landets skolepatruljer få en dag fri fra skole og blive kørt til en stor fest i henholdsvis LEGOLAND og Tivoli. Der skal eleverne hyldes for deres indsats på skolevejene det seneste år. Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag festerne.Selv om det blæser, er koldt, eller det står ned i stænger med rekordstore mængder regn, så står skolepatruljerne morgen efter morgen ved skolevejene og hjælper de yngste elever sikkert og trygt over vejen.For at hylde skolepatruljerne og sige tak for deres indsats det seneste år er de inviteret til en festlig dag med forlystelser og præmier i LEGOLAND og Tivoli i den kommende uge. I alt har 3.100 elever meldt deres ankomst til LEGOLAND, og cirka 4.800 elever møder op i Tivoli i København.

Festdag for skolepatruljerne:

  • LEGOLAND ved Billund, onsdag den 24. april, fra kl. 10. Kontaktperson Rosa Nissen, Rådet for Sikker Trafik: 61650443.
  • Tivoli i København, torsdag den 25. april, fra kl. 11. Kontaktperson Rosa Nissen, Rådet for Sikker Trafik: 61650443.

I LEGOLAND og Tivoli vil Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring og Politiet hylde skolepatruljerne, og derefter er der forskellige konkurrencer, hvor eleverne kan vinde præmier bl.a. i form af cykler og cykelhjelme. Dagen sluttes af med fri adgang til forlystelserne i begge forlystelsesparker skriver Rådet for sikker trafik i en pressemeddelelse.

– De her festdage for skolepatruljerne er noget helt særligt. Der er en fantastisk stemning, når elever fra hele landet møder hinanden og bliver fejret for deres indsats på skolevejene. Og de fortjener i den grad den her hyldest, for eleverne gør en stor forskel i trafikken hver dag, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Elever bliver mere sikre i trafikken
Der er omkring 20.000 elever med i skolepatruljerne. Jobbet som skolepatrulje er frivilligt og ulønnet, og på flere skoler er der endda rift om at være med i skolepatruljen.

Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne, gennemførte sidste år en undersøgelse blandt 2.937 skolepatruljeelever for at finde ud af, hvordan eleverne har det med at være med i en skolepatrulje. Undersøgelsen viser, at et meget stort flertal af eleverne er glade for at være med i skolepatruljen, at eleverne vurderer at de gør en positiv forskel i trafikken for andre, og at eleverne desuden selv er blevet mere opmærksomme på deres egen sikkerhed fx i forhold til at bruge reflekser og cykelhjelm i trafikken.

I en anden undersøgelse har LB Forsikring spurgt 3.000 af sine medlemmer, hvad de mener om skolepatruljerne. Den undersøgelse viser, at der er stor opbakning til skolepatruljernes arbejde.

– 94 % mener, at skolepatruljerne bidrager til, at de andre elever kommer sikkert i skole. Men 55 % af de adspurgte siger samtidig, at skolepatruljerne får for lidt anerkendelse. Det vil vi gerne give dem. Skolepatruljerne er nemlig fantastiske rollemodeller både i forhold til trafiksikkerhed og frivilligt engagement, og derfor inviterer vi dem i LEGOLAND og Tivoli som tak, lyder det fra Mikkel Klausen, CSR Chef i LB Forsikring.

Om skolepatruljerne:

  • Der er omkring 20.000 elever i landets skolepatruljer.
  • Det er typisk elever fra 6.-7. klasse, der er med i patruljerne.
  • Jobbet er frivilligt og ulønnet.
  • Skolepatruljerne har bestået siden 1949

I Billund Kommune er det disse skoler de 86 skolepatrulje elever kommer fra:
Billund Skolen: 11
Vestre Skole Grindsted: 16
Lynghedeskolen, Søndre afdeling: 20
Hejnsvig Skole: 14
Vorbasse Skole: 10
Sdr.Omme Skole: 15 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.