Gudstjeneste i Grene Kirke for hørehæmmede

Foto: Kåre Bruhn

Nu på søndag den 28. april  er der gudstjeneste i Grene Kirke kl. 10.30.

Gudstjenesten på søndag i Grene Kirke kl.  10.30,  er også tilrettelagt for hørehæmmede, da der er skrivetolkning på et lærred.

Det er en ganske almindelig gudstjeneste, hvor sognepræst Peter Hjorth Fredensborg medvirker sammen med landsdelspræst Søren Skov Johansen, Vejen.  Sidst nævnte er ansat af kirkeministeriet til at varetage og tilrettelægge gudstjenester,  for hørehæmmede vest for Storebælt.  Kirkeministeriet har gennem mange år haft en landsdelspræst både vest og øst for Storebælt, hvor Skov Johansen har vort område, som er Jylland og Fyn.

Indenfor hvert provsti har landsdelspræsten en kontaktpræst, og i Grene provsti er det også Peter Hjorth Fredensborg, som har dette job ved siden af sin almindelige præstegerning.

Gudstjenesten på søndag er en ganske almindelig gudstjeneste, men der medvirker 2 præster, og alt fra indgangsbøn til udgangsbøn kommer via power point som rulletekster på et stort lærred, så hørehæmmede, der ikke fanger alt via højtaler og teleslynge, kan læse alt på et lærred.  På søndag serveres der sandwich og kaffe umiddelbart efter gudstjenesten. Der vil altid være længe imellem sådan en gudstjeneste i vort provsti, da landsdelspræsten jo fordeler sine gudstjenester rent geografisk i Jylland og Fyn.

Høreforeningen i Billund Kommune vil gerne oplyse,  at disse tekstede gudstjenester giver en væsentlig større udbytte for hørehæmmede, og har man mulighed for at være med så tag til Grene Kirke på søndag, oplyser Kristian Hansen, Vorbasse som er formand for Høreforeningen i Billund Kommune, og kasserer i menighedsrådet for hørehæmmede vest for Storebælt. Alle er hjertelig velkommen, og der er ikke nogen tilmelding skriver Høreforeningen i Billund i en pressemeddelelse.