April måned 2019 blev den travleste april i Billund Lufthavns historie

Foto: Billund Lufthavn

Nye ruter og mange påskerejser sikrer Billund Lufthavn rekord april

April måned 2019 blev den travleste april i Billund Lufthavns historie – samtidig blev det første gang, at antallet af passagerer i april oversteg 300.000 passagerer. Næsten 34.000 nye passagerer rejste gennem lufthavnen, hvilket betød, at 312.591 passagerer benyttede Billund på deres vej ud i verden eller ind til Vestdanmark. ”Væksten på over 12% i april kommer som en naturlig følge af mange nye ruter og afgange, samt at mange har valgt at flyve på påskeferie” udtaler adm. direktør Jan Hessellund.

I april måned er der vækst på alle typer destinationer, men den største vækst finder man inden for den regionale flytrafik. De regionale ruter forbinder Billund direkte til bl.a. nordiske, britiske og centraleuropæiske storbyer. Jan Hessellund fortæller, at større fly, nye afgange samt vinterens og forårets ruteåbninger til bl.a. Wien, Kiev og Edinburgh har betydet, at næsten 25% flere passagerer har benyttet de regionale ruter, hvilket er en vækst på omkring 20.000 passagerer.  

Mange jyder og fynboer har ligeledes valgt at holde påskeferie ved en swimmingpool i det sydlige Europa eller nordlige Afrika. ”I påske-måneden har vi set 11% flere gæster rejse til typiske feriedestinationer med charter- og lavprisflyselskaber. Det er specielt de Kanariske øer og Egypten, der står for væksten, mens vi fortsat mangler flysæder til Malaga og Mallorca efter Primera Airs konkurs. Derfor ser vi meget frem til, at Norwegian åbner en række nye ruter fra Billund i begyndelsen af maj og indsætter flere fly til bl.a. Malaga og Mallorca” siger Jan Hessellund.

Netværksflyselskaberne sikrer de globale forbindelser til Vestdanmark fra over 500 destinationer verden over via de 10 hubruter, der flyves til direkte fra Billund. Næsten 40% af passagererne, der rejste gennem lufthavnen i april, benyttede et netværksflyselskab på en af hubruterne, hvilket er en vækst på over 4%. Jan Hessellund udtaler i den forbindelse ”Hubruterne styrker i sandhed den globale sammenhængskraft for Vestdanmark, og i april har der været en tydelig vækst i trafikken mellem oversøiske destinationer på f.eks. New York, San Francisco, Bangkok, Toronto og Delhi til og fra Billund”.

Det er ikke kun nye flyruter lufthavnen kan glæde sig over i april, men ligeledes nye busruter. Flixbus opstartede nemlig midt på måneden en direkte busrute mellem Odense og Billund med fem daglige afgange i begge retninger. ”Generelt ønsker vi, at den offentlige betjening med busser og tog til lufthavnen skal forbedres. Over 30% af vestdanske familier har ikke adgang til bil, og samtidig har én million udenlandske passagerer ligeledes et behov for at komme til og fra lufthavnen. Desværre er Billund Lufthavn en af de lufthavne i Europa, der har den laveste andel af passagerer, der kommer hertil med offentlig transport – nemlig kun 5%. Andelen er væsentligt højere i andre lufthavne, og gør vi ikke noget for at forbedre dette og hjælpe den grønne omstilling på vej, vil Danmarks største parkeringsplads her i Billund Lufthavn kun fortsætte med at vokse”, slutter Jan Hessellund.

Mængden af gods, der er kommet gennem Billund Lufthavn, har ligeledes været påvirket af påsken i april. Cargo Center Billund ekspederede 5.641 tons luftfragt, hvilket er en tilbagegang i forhold til sidste år. Importen falder med 4,8%, mens eksporten stiger med 1,3% skriver Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.