Børnenes Univers Grindsted Syd blev indviet torsdag

Foto: Billund Kommune

Til den glade lyd af legende børn blev den nybyggede børneinstitution, Børnenes Univers Grindsted Syd, i dag, torsdag den 2. maj, indviet.

 

  • Det har været en lang proces og det er gået både op og ned. Men det er gået over al forventning og derfor kan jeg også sige, at det her er ikke MIN institution, det er VORES institution, sagde dagtilbudsleder i Børnenes Univers Grindsted Syd, Britta Rask i sin velkomsttale.

Foto: Billund Kommune

Alle, der har haft en finger med i byggeriet, var inviteret og blandt deltagerne var der derfor både politikere, rådgivere, håndværkere og arkitekter. Børn og pædagoger derimod har allerede taget huset i brug og var derfor i fuld gang med dagens sædvanlige aktiviteter i de tilstødende lokaler og lige udenfor vinduerne på legepladsen, mens der blev holdt taler og overrakt gaver.

  • Jeg vil give min store anerkendelse til alle, der har været involveret i processen med at leve op til tankerne om, at en stor institution også kan bygges, så der er plads til små rum og tryghed til alle, sagde Borgmester, Ib Kristensen, i sin tale.

Borgmesteren lagde også vægt på den gode tradition, som Billund Kommune har skabt med at inddrage børn i byggerier til børn. I Børnenes Univers Grindsted Syd har børnene blandt andet både malet vægge og prøvet kræfter med murerskeer. Og så er der tænkt på de små medborgeres perspektiv i det store byggeri, hvorfor eksempelvis vinduerne flere steder sidder både i børnehøjde og voksenhøjde.

Dagens sidste taler var Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Børneudvalget. Hun fokuserede på de drømme, som børn, personale og forældre havde for det nye hus – drømme, der nu er gået i opfyldelse.

  • I Børnenes Hovedstad er børnenes stemme selvfølgelig hørt og de har svaret, at grupperummet, var noget af det, de bedst kunne lide. Der er nærmest huse i huset, så alle har mulighed for at have en tryg base, men også mulighed for at søge ud og opleve, hvad de andre grupper laver. Det er da et perfekt udgangspunkt for en god start på livet, sagde Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

 Synergier udvikler børnene
Efter et traktement kunne gæsterne tage på rundtur i huset og inspicere det nye byggeri i fuld funktion. På rundturen kunne Britta Rask fortælle, at de nye rammer på bedste vis giver gode muligheder for synergier på tværs af afdelingerne. De ældste vuggestuebørn kan lege med børnehavebørnene og børnene med særlige behov kan deltage i leg med de øvrige børn og derved udvikle sig.

Børnenes Univers Grindsted Syd samler fire daginstitutioner, der hidtil har holdt til på forskellige matrikler. Den nye institution dækker således både over en børnehave med plads til 130 børn, en vuggestue med plads til 28 børn og en afdeling for op til 12 børn med særlige behov. Huset er bygget, så de forskellige afdelinger hænger sammen via glasdøre og med egne indgange. De kan således både lukke døren ind til sig selv og åbne op, alt efter hvad behovet er i øjeblikket.

Det var tilbage i 2010, at det daværende byråd vedtog en ny børnereform, som betød, at kommunens daginstitutioner skulle slås sammen i børneuniverser for at fremme en til en samarbejde mellem skoler og dagtilbud. Første spadestik til Grindsted Syd blev taget 26. januar 2018, og byggeriet har siden fulgt tidsplanen igennem hele processen skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Foto: Billund Kommune

Foto: Billund Kommune

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.