Billunds balletbørn er oppe på tæerne

PR-Foto

Balleteleverne kommer også på scenen, når Den Kgl. Ballet gæster Billund søndag 16. juni i Anlægget.

 

Der trænes ekstra intensivt i ballettimerne på Billund Kulturskole i denne tid. De ældste af balleteleverne, som danser to gange om ugen, lærer nemlig lige nu en særlig koreografi, som deres karismatiske og dygtige balletlærer Paul Gordon skaber specielt til den søndag i juni, hvor Den Kgl. Ballet gæster Billund på friluftsscenen i Anlægget.

”Henning Petersen fra Billund Friluft kontaktede Balletskolen for at høre, om vi var interesserede i et samarbejde omkring det fornemme besøg, og den henvendelse blev vi meget glade for”, fortæller leder af balletskolen Eva Lillegaard Hansen. ”Det giver vores elever en enestående mulighed for at komme tæt på de rigtige balletdansere, og det er virkelig fornemt, at børnene efter forestillingen endda når at tale med nogle af danserne. ”

Paul Gordon fortæller engageret, at hans elever har godt af den ekstra udfordring det er, at skulle danse for professionelle dansere på så højt niveau og for et stort publikum i det hele taget. ”De skal anstrenge sig ekstra for at yde deres allerbedste, og det er med til at gøre dem både dygtigere og mere bevidste om deres udtryk i dansen, ” fortsætter han.

Sidst Balletskolens elever optrådte var ved Billund Ungdoms- og Kulturskoles store Gallashow i Magion i april, hvor både de yngste på blot fem til seks år og de ældste elever henrykkede publikum med deres danse i flotte kostumer.

Det er dog ikke alle balletskolens elever, der skal optræde på scenen i Anlægget. Nogle af pigerne skal hjælpe med andre ting som fx at dele programmer ud. Interesserede gæster kan også møde balleteleverne i et af teltene på pladsen, hvor de gerne vil fortælle om, hvordan det er at gå til ballet.

I Balletskolen er der tradition for, at forældrene hjælper til, hvor der er brug for det. Dels de forældre, der er med i Balletskolens støttegruppe, men også forældre som tilbyder deres hjælp til enkelte opgaver i forbindelse med arrangementer. Ved arrangementet i Anlægget vil flere af forældrene til balleteleverne derfor også være i gang med forskellige opgaver. ”Der ligger rigtig god opdragelse i, at balleteleverne hjælper til, men også når de oplever, at deres forældre er med i opgaverne. Det er med til at styrke et fællesskab, som vi er rigtig glade for i vores nu tre år gamle balletskole, ” fortæller Eva Lillegaard Hansen.

 

Fakta:
Balleteleverne danser på scenen i Anlægget, Lærkevej, Billund søndag 16. juni kl. 18.35 mellem de professionelle danseres opvarmning og forestillingen, som er kl. 19.

Balletskolen ved Billund Kulturskole har undervisning i klassisk ballet to dage om ugen. Der er aldersinddelt undervisning på hold. Man kan starte fra man er fem år, og der er hold for børn, unge og endda for voksne, som ønsker at have ballettræning som motion.

Fra den kommende sæson kan man også gå til Akrobatisk Dans, hvis man er 11 år eller ældre.