4. maj blev markeret i Grindsted

Privatfoto

74-årsdagen for Danmarks Befrielse blev markeret lørdag med en mindegudstjeneste og fanehøjtidelighed samt kransenedlæggelse på Grindsted Kirkegård og i Grindsted Kirke.

Det var Besættelsessamlingen Grindsteds Venner, Grindsted kirke og Billund Kommunes Museer der sammen havde arrangeret det.

Det startede kl. 19 på Grindsted Kirkegård hvor Ib Møller Nielsen fra Besættelsessamlingen Grindsteds Venner bød velkommen. Derefter blev der lagt blomster ved de fire gravsteder hvor faldne fra 2. verdenskrig lå begravet. 

Ib Møller Nielsen byder velkommen – Privatfoto

Der var lidt over 50 personer der trodsede majkulden, i flot solskin, som var med til at mindes de 6 tapre mænd fra Grindsted som betlate for vores frihed med deres liv.

Benjamin og Steen Søvndal gør klar til at spille fanfare ved blomsternedlæggelse på hver af de fire mindegravsteder
– Privatfoto 

Finn Prip forrest, dernæst Elna Sørensen, derefter Alex Wraae og sidst Ola Jegtnes. Præsten er Bodil Raakjær Jensen. Fanerne er fra Hjemmeværnskompagni Billund og Forsvarsbrødrene i Grindsted. – Privatfoto

Privatfoto

 

Finn Prip Pedersen, Alex Wraa, Elna Sørensen og Ola Jegtness stod for dette. Derefter var der mindegudstjeneste i Grindsted Kirke ved sognepræst Bodil Raakjær Jensen.

Der var lys i vinduerne på Grindsted Apotek og i Dr. Hansens Hus.