Det var kattens !

Foto: International School of Billund

På lørdag er det international Scratch dag, hvor børn over hele verden er med til at fejre Scratch – en gratis, online kodningsplatform. På den Internationale Skole i Billund fejrer man dagen i After School Club med programmering, udfordringer og et fælles interaktivt Dance party i eftermiddag.

I skolens Creator Space, et stort, åbent rum med store borde og masser af materialer, står Lisbeth Utoft, After School Club Coordinator på den Internationale Skole i Billund, og puster orange balloner op. I loftet er der hængt der lyseblå og hvide crepepapirstrimler op. Der er ved at blive gjort klar til Scratch eftermiddag, hvor elever på tværs af alder løser forskellige udfordringer med programmeringsprogrammet Scratch.

Scratch er en gratis kodningsplatform hvor man kan programmere sine egne, interaktive historier, lave spil og animationer.

“Jeg var på Scratch’s hjemmeside og læste om dagen – og på verdenskortet der viser, hvor mange steder man fejrer dagen, kunne jeg se at Danmark manglede en Sctatch event!”, fortæller Lisbeth Utoft, og fortsætter:  “Vi bruger Scratch meget – både i skoletiden og i After School Club, så selvfølgelig skulle vi være med!”

Mange vil  genkende den orange kat, der er blikfang for Scratch. Børnene på skolen, kender den i hvert fald. De har løbende arbejdet med Scratch, blandt andet på den ugentlige tech-dag, hvor man i After School Club leger, eksperimenterer, prøver af – og lærer både af og med hinanden.

Interaktivt Dance party
Alle de børn, der deltager i Scratch-eftermiddagen i dag, bliver opfordret til at lave en avatar i Scratch, programmere den med nogle fede dance moves – og så tilføje den til det interaktive Dance Party, der på forhånd er gjort klar på en storskærm.

“Vi regner med at have omkring 140 børn her i dag, der løser forskellige udfordringer med Scratch”, siger Lisbeth Utoft. “Det kunne for eksempel være ‘Programmér en solopgang’, eller ‘Programmér et dyre-kapløb’ – udfordringen er enkel, og så arbejder børnene selv videre. Der er så meget læring i det her!”, siger Lisbeth Utoft i en pressemeddelelse fra Den internationale skole i Billund.

 

Der er selvfølgelig voksne til at facilitere eftermiddagen – men det er ikke altid de voksne, der viser vejen, fortæller Lisbeth Utoft. “Børn bliver hurtigt superbrugere af programmet, fordi det er så visuelt enkelt og let tilgængeligt. Det er børnene der har lært mig at bruge det!”, griner hun.

Foto: International School of Billund

Foto: International School of Billund

Foto: International School of Billund