Ny barriere af genbrugsplastik er blevet monteret af frivillige på Speedwaybanen

Foto: René Lind Gammelmark

De frivillige betyder meget for Speedwayklubben i Grindsted.
Herluf Bertelsen er en af de mange der har været frivillig i Speedwayklubben i lang tid. Speedwayklubben startede i 1984 og Herluf har været med de fleste år som frivillig.

Kenneth Emil Nielsen og Herluf Bertelsen – Foto: René Lind Gammelmark

Der bliver flere og flere opgaver der skal løses, og heldigvis er der flere der melder sig til frivilligt arbejde, og det har stor betydning for klubben, for uden de frivillige ville det være umuligt at få alle opgaver løst, og formanden for speedwayklubben Kenneth Emin Nielsen er taknemmelig for hjælpen.

Til et Superligaløb er der omkring 100 frivillige hjælpere i gang, hvoraf nogle starter allerede kl. 8 om morgenen.  Der skal gøres klar i kiosker og der skal klargøres til pølser og brød. Parkeringsguider, flagmænd til banen, teknisk kontrol, baneservice, og mange flere funktioner skal besættes.

Ny barriere af genbrugsplastik
Inden sæsonen i år skulle i gang, har man skiftet barrieren ud på banen i Grindsted.

Den gamle var lavet af træ, blandt andet gamle jernbanesveller og det var et kæmpe arbejde, at pille det gamle ned inden man kunne gå videre med at sætte det nye op. 

De nye barrierer er leveret af Ole Jensen der ejer firmaet Co Trading. Carsten Jensen, der er Oles far, har brugt en del tid i forbindelse med projektet i Grindsted.
De nye barrierer der er lavet af genbrugsplastik er monteret på fjedre der gør barrieren mere fleksibel. Grindsted Speedwayklub er de første i verden der har et barrieresystem lavet af genbrugsplast.

Erling Mikkelsen, Niels Arne Thomsen og Hans Andersen har brugt rigtig meget tid på at hjælpe med opsætning af barrieren, ja nogle gange alle ugens dage. Der var op til 25 frivillige på banen når der var arbejdsweekend.  

Kenneth Emil Nielsen oplyser, at der er brugt over 1700 mandetimer til udskiftning af barrieren.

Erling Mikkelsen, Carsten Jensen og Kenneth Emil Nielsen – Foto: René Lind Gammelmark