25 års jubilæum ved Billund Kommunes Museer

Foto: Billund Kommunes Museer

Den 10. maj fejrede Billund Kommunes Museer Hans Peter Festersens 25 års jubilæum som ansat ved museet. Hans Peter Festersen blev ansat den 16. maj 1994 som bestyrer ved Museumscenter Karensminde. Hans Peter er uddannet landmand og har altid haft en stor interesse for historie, især landbrugshistorien. Den kombination har vist sig at være utrolig givtig i hans arbejde med at passe både landbrug, natur, dyr, bygninger, maskiner og meget mere på et livligt og aktivt museum.

Hans Peters arbejde har gennem årene vist sig at være utrolig alsidigt. Foruden hans kyndige og grundige pasning af dyr og natur, sidder han med i blandt andet museumsbestyrelsen som medarbejderrepræsentant og i venneforeningen Karensmindes Venners bestyrelse. Hans Peter har et tæt samarbejde hver dag med Karensmindes Venner, og han er også arbejdsmiljørepræsentant og har gjort et stort stykke arbejde i at sikre både arbejdsmetoder og gamle maskiner mm. Hans Peter er gennem årene blevet kendt for flere ting; ofte er han blevet kaldt for hestehviskeren, da han har et fantastisk og tæt forhold til gårdens heste, men også tilnavnet ølbryggeren er ham tillagt, da han er en af drivkræfterne bag Karensminde Ale. Han er endvidere ferm til at klippe får endda med saks, ligesom man gjorde i gamle dage.

Hans Peter har i samarbejde med kollegaer på museet været med til at udvikle Museumscenter Karensminde og bevare stedets historik, så gæster mange år frem også kan opleve det helt særlige sted. Autencitet er et nøgleord for Hans Peter. Det kommer blandt andet til udtryk i museets indsamling af landbrugseffekter, restaureringen af gårdens tage, prydhaven foran stuehuset, bevaring af træer, restaurering af porte og vinduer, og istandsættelsen af den gamle lade – bare for at nævne nogle få eksempler.

Leder af museet Ole Bisbjerg udtaler, at han især sætter pris på Hans Peters store viden, hans egenskaber i at samarbejde, og at Hans Peter stiller spørgsmålstegn ved givne situationer- det har betydet udvikling, fremdrift og mere helskabte arbejdsopgaver.

Alle ved Billund Kommunes Museer vil gerne sige Hans Peter et stort tak for de sidste 25 år – og som Hans Peter selv udtalte ved fejringen: ”Jeg glæder mig til de næste 25 år!”

Foto: Billund Kommunes Museer