470 løbere er tilmeldt til DM Sprint i Grindsted

PR-Foto

Maja Alm, den firedobbelte sprintverdensmester er tilmeldt til DM Sprint i Grindsted sammen med 470 andre løbere.

Den ordinære tilmeldingsfrist udløb her i weekenden, og da var i alt 470 løbere tilmeldt, deriblandt den danske orienteringsstjerne Maja Alm. Antallet af tilmeldte er på samme niveau som sidste år, hvor det blev afviklet i Hillerød. Det er arrangørerne ganske tilfredse med, da rigtig mange orienteringsløbere kommer fra de store klubber i Nordsjælland.

Knapt 100 af de tilmeldte løbere er tilmeldt eliteklasserne. Senioreliten fra 21 år og opefter løber i klasserne H/D 21 og junioreliten i klasserne H/D 18 (17-18 år) og H/D 20 (19-20 år).

Lørdagens DM Sprint og søndagens DM Mix Stafet er afslutningen på VM træningsugen, som starter i den kommende weekend med fire sprintløb i Odense.

 

”Vi har været spændt på at se, hvor mange udenlandske løbere, der ville benytte sig af muligheden for at teste kort og byløb i Danmark før det går løs med VM i Vejle, Kolding og Fredericia til næste år i juli måned”, siger stævneleder Ole Binder, ”så det er da glædeligt, at der er deltagelse af løbere fra Sverige, Finland, Polen, Italien og Belgien, men vi er specielt glade for, at stort set alle danske landsholdsløbere stiller op inklusive den 4 dobbelte sprintverdensmester Maja Alm”.

Blandt de danske seniorlandsholdsløbere skal også nævnes Tue Lassen, Faaborg som har været med til at vinde guld, sølv og bronze ved VM i Mix Stafet, Cecilie Klysner, FIF Hillerød, der også har været med til at vinde guld og sølv ved VM Mixstafet og Jacob Edsen, der var på Mix Stafet-holdet der vandt bronze sidste år ved VM i Riga.

Det bedste navn blandt de udenlandske løbere er Yannick Michiels, Belgien, der blev nummer 4 i herrernes VM sprintfinale i Riga i 2018.

På nær en enkelt løber stiller hele det danske juniorlandshold til start.

Eliteløberne indleder DM Sprint, og første start går kl. 14.00. Sidste eliteløber ”går i byen” kl. 14.55, så det betyder, at elitedelen er overstået ca. 15.15.

De øvrige klasser, i alt ca. 400 har første start kl. 15.20 og de sidste løbere forventes at ”være i byen” kl. 17.00. Det betyder, at præmieoverrækkelse til alle klasser kan starte omkring 17.15.

Yngste klasser er H/D12 (drenge og piger op til 12 år) og ældste klasse er H/D90 (herrer og damer over 90 år). Fantastisk fortsat at være idrætsudøver og deltage i et DM, når man har nået den alder. Der er to i denne klasse: Poul Erik Birk Jacobsen, Tisvilde Hegn OK. Der står 23.5.1926 på hans dåbsattest, så på dagen har han lige rundet de 93 år. Anden løber i denne klasse er Doris Blok, OK Snab i Vejle. Hun bliver også 93 i år. Det betyder, de skal kæmpe om, hvem der skal have guld og sølv. Medalje er der under alle omstændigheder til begge, under forudsætning af, at de gennemfører banen og har alle poster.

Stævnets to største klasser er H 50 og H 70. Her er der 32 tilmeldte i hver klasse.

 

87 hold tilmeldt søndagens DM Mix Stafet

Omkring 200 færre løbere deltager i søndagens Mix Stafet. Når det hedder Mix Stafet er det fordi, der skal være minimum 1 pige på holdet i alle 3-mandsstafetterne.

I alt dystes i fem forskellige klasser: D/H 12 med 10 hold, D/H 16 med 20 hold, D/H 21 med 21 hold, D/H45 med 25 hold og endelig D/H60 med 11 hold. (D er damer, H herrer og tallet angiver klassens alder).

Kun i seniorklassen H/D er der fire løbere på holdet, og her skal der være to damer og to herrer på holdet.

Som om søndagen er stævnepladsen ved Grindsted gymnasium. Børneklasserne D/H 12 starter kl. 10.00 og herefter starter de øvrige klasser med fem minutters interval. Seniorklassen D/H starter som de sidste kl. 10.20. Sidste løber forventes i mål kl. 12.20 skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.