Søstre slog Aalborg

Foto: Pixabay

Lykke & Siv vandt fire af fem kampe

Tennis-søstrene Lykke og Siv Bertelsen fra Grindsted var altafgørende for Koldings hjemmesejr på 4-3 over Aalborg i sæsonpremieren i 1. div. damer i tennis.

Siv debuterede, og nøjagtig som sine storesøstre, holdkammeraten Lykke på 14 og den i mellemtiden pensionerede elitedivisionsspiller Liv, 16, skete det allerede som 12-årig. Og med samme resultat. For hun vandt debuten. 6-3 6-3. Derimod tabte hun sin double, men meget snævert, 6-7 6-7.

Derimod gjorde storesøster Lykke rent bord med sejre i alle sine tre kampe.

Lykke fik ellers en tung start i sin blot anden singlekamp siden 13. januar efter mere end tre måneders turneringspause på grund af kyssesyge. Fra start lavede hun et utal af fejl, især med forhånden, og det kneb også med at vinde de afgørende bolde. Således smed hun to sætbolde ved 5-4. Da modstanderen efter endnu en god start fra Lykke reducerede til 2-3 i 1. sæts tie break, smed den ellers stille Grindsted-pige ketsjeren i frustration. På det tidspunkt stod kampen helt lige, også på bolde. 42-42. Men det hjalp åbenbart at få luft. For sjældent har man set så skarp en vending på en kamp. Lykke vandt ikke færre end 32 af kampens sidste 38 bolde og slog ikke færre end 20 rene vindere til samlet sejr på 7-6 6-0.

Da begge holdkammeraterne tabte deres kampe, blev singlerne delt 2-2. Og da Lykke med sin makker vandt 1. doublen 6-2 6-3, skulle kampen afgøres ved golden tie break. Her fravælger holdene på skift. Kolding havde fordel af at vælge først, da holdet havde scoret flest partier i den ordinære kamp, 59-55. Aalborg fravalgte de to tabte singler mod Bertelsen-søstrene, og dermed blev det 1. doublen, som skulle gentages.  her vandt Lykke og hendes makker igen, denne gang 10-8.

Efter sæsonpremieren indtager det unge Kolding-hold fjerdepladsen, mens Lykke er på femtepladsen på topscorerlisten blandt de 31 hidtil anvendte spillere i divisionen.

Allerede på fredag spiller søstrene igen, denne gang en individuel seniorturnering i Randers skriver de i en Pressemeddelelse.