TV2 Nybygger Lise Vandborg gav gode råd om genbrugsguld og affaldssortering

Foto: Johnny Hansen

Torsdag den 16. maj var Lise Vandborg, der er kendt fra tv-programmet “Nybyggerne” i 2016 på besøg i Billund og Grindsted.

Billund og Grindsted er blandt de 48 byer der i løbet af denne sommer får besøg af oplysningskampagnen “Danmark for målene”. Kampagnen består af seks temadage, hvor der er aktiviteter for hele familien og med inspiration til, hvordan man selv kan bidrage til verdensmålene i hverdagen. 

Dagens tema var Genbrug og cirkulær økonomi, og handlede blandt andet om hvor stor forskel det gør, når man genbruger ting, sorterer vores affald og lader råstofferne køre i ring.

Igennem forskellige aktiviteter kunne man lære om verdensmålene, man kunne komme på skattejagt, tage en selfie med dit verdensmål, prøve virksomheders nye løsninger i forhold til verdensmålene, og der var også mulighed for at tippe en 17’er mens man nød en kop kaffe.

Der var også repræsentanter fra Billund Kommunes affaldstem og Affalds- og genbrugscenter så man kunne få at vide hvor affaldet ender, når man har afleveret det på genbrugspladsen.
Der var også mulighed for at tage kampen op mod familie og venner i Den store sorteringsdyst.

 

Næste gang Danmark for målene kommer til Billund og Grindsted er fredag den 7. juni, hvor temaet er Sundhed.

Som altid er det på Byens Plads i Billund og på Center Torvet midt i Grindsted.

Foto: Johnny Hansen

Foto: Johnny Hansen

Foto: Johnny Hansen