4. klasser i Billund Kommune bliver trivselsambassadører og giver deres viden videre

Foto: White77 fra Pixabay

Torsdag den 23. maj er der Workshop på Sdr. Omme skole, hvor Body Mind Academy (Kidz Academy) uddanner 4. klasser til trivselsambassadører der lære videre til de næste 4. klasser.

En indsats der er udviklet af Børn til Børn, danner grundlag for Billund Kommunes uddannelse af trivselsambassadører på 4 klassetrin på flere af kommunens folkeskoler.

I et samarbejde mellem Billund Kommune, Body Mind Academy og deres Kidz Academy undervises børnene i at blive stærkere indeni ved at dyrke og styrke deres personlige og sociale kompetencer. Børnene kalder det: At tænke SuperTanker og bruge deres HjerteKraft.

– Konceptet har rødder tilbage til lockouten i 2013, hvor vi havde besøg af rigtig mange børn de tre uger lockouten varede. Dengang lærte børnene os i Body Mind Academy at få undervisningen ned i børnehøjde, på den måde vi i voksenhøjde kalder læring gennem leg, fortæller Mette og Peter Junker, der er stiftere af Body Mind Academy, hvor også børene Viktoria og Niklaz Junker er aktive sammen med et team af andre børn og et team af voksne.

Læring gennem leg er et helt afgørende element i visionen om Børnenes Hovedstad i Billund Kommune, og derfor er Kidz Academy også en oplagt samarbejdspartner.

– Men også det, at B til B (Børn til Børn) er omdrejningspunktet i hele deres forløb, da der ikke findes noget stærkere end når børn anerkender, inspirerer og lærer af hinanden, gør Kidz Academy til en spændende samarbejdspartner for os i Billund Kommune, hvor flere skoler siden 2017 har haft glæde af deres trivselsforløb, siger Skolechef Morten Kirk Jensen.
Billund Skolen og Sdr. Omme Skole var de første skoler, der indledte et samarbejde med Kidz Academy, og siden er også Vorbasse Skole og Hejnsvig Skole blevet en del af trivselsuddannelsen.

På uddannelsen læres et fælles trivselssprog, og herigennem skabes en fælles referenceramme, som er fundamentet for en stærk trivselskultur. Forløbene inkluderer både de voksne på skolerne og forældrene, og bygger på forankringstilgangen Lær det – Lev det og giv det videre, og det betyder, at trivselsambassadørerne, når de kommer i 5. klasse, giver deres viden videre til de nye 4. klasser.

Den proces er i fuld gang ude på skolerne lige nu. Forleden var Kidz Academy på besøg på BillundSkolen og på torsdag den 23. maj er det 5. klasserne på Sdr. Omme Skole, der skal tanke superkræfter, så de er klar til at give deres hjertekraft videre til de kommende 4. klasser.