Prisvindere Sports- og Kulturgalla 2019

Foto: René Lind Gammelmark

465 var tilmeldt til Sports- og Kulturgalla i MAGION torsdag aften.

Årets Hold
Styregruppen for Filskov mountainbikespor, banesporet

Hvad er begrundelsen for indstillingen?:
Filskov, der ligger på Grindsted Hedeslette i den vestlige del af den jyske højderyg, leder ikke just tankerne hen på bakker og udfordrende natur for en mountainbikerytter. Ikke desto minde var det den idé, der opstod for 4 år siden.

Den skæve bane, der går gennem Filskov by, benyttes dagligt til både gå- og cykelture og det var her, med det uudnyttede og let kuperede terræn omkring den gamle bane, at tankerne blev ledt hen på, hvor fedt det kunne være at få lov til at lave et mountainbikespor. Banedanmark, der ejer arealerne, og Billund kommune, der har råderet over dem, gav begge tilsagn til projektet, der i først omgang berørte begge sider af sporet fra skolen, centralt i byen, og 1-2 km ud af byen mod Grindsted. Omtrent på samme tid blev Sundhedsprojektet med Kløverstierne søsat og der blev i den forbindelse søgt økonomisk støtte til materialeindkøb, hvilket blev bevilget under forudsætning af, at der blev fundet frivillig arbejdskraft til etablering af sporet. For at få det optimale ud af terrænet, blev sporet planlagt af styregruppen og tegnet i samarbejde med en konsulent.
Af det sammenlagte 5,5 km lange spor, står 4,5 km færdigt i skrivende stund og er allerede flittigt brugt. I løbet af det sidste år har styregruppen, sammen med omkring 20 frivillige børn og voksne, brugt ca. 1200 timer på at lave sporet. Der er blevet fældet træer, ryddet buske, lagt sten, gravet med maskiner, lagt forhindringer, bygget rækværk og meget mere. Det er styregruppens forventning, at det fulde spor, med både blå og røde ruter på banesporet, står færdigt om blot et par weekender mere.

Filskov har et velfunderet og aktivt cykeludvalg og ånd, men har med dette spor fået mulighed for at udforske og tilbyde en anden del af cykelsporten. For modsat de flade landeveje omkring Filskov, indbyder mountainbikesporet udefrakommende til området, hvad enten de er på ophold i Billund eller omegn, eller de blot er på gennemfart. Ligeledes ligger den med sin placering på den skæve bane, på en yndet cykelrute for mange, og indbyder såvel til et stille forsøg med denne stigende motionsform som til en mere udfordrende tur. Som borger i Filskov oplever vi således, at mange lokale børn og voksne benytter stien til en rask lille cykeltur og antallet af mountainbikes, såvel på vejen som på bilen, på vej til og fra vores by er stærkt opadgående. Dette er, sammen med vores nyanlagte kløverstier, med til at give ekstra liv i byen og lever til fulde op til Sundhedsprojektet formål om at få flere ud i naturen og være aktive.
Lige fra første idé, hele vejen igennem alle projektets faser og til det nu næsten færdige spor, er det Styregruppen for Filskov mountainbikespor, banesporet, der på eget initiativ, har holdt gang i arbejdet, idéerne, koordinationen og gejsten, således banesporet kunne blive en realitet.

Der skal, fra Filskov Idrætsforening og hele Filskov by, lyde en stor tak til Styregruppen og det store frivillige arbejde, der er lagt i projektet. Derfor vil vi gerne indstille Styregruppen til ”Årets hold”, fordi det er en unik handling at gå fra ide til færdigt produkt, som de har gjort det. De er et forbillede for vores børn og unge, ja voksne og ældre, både hvad angår sporten og holdånden, men ligeledes i at vise, hvor meget man kan opnå ved at stå sammen og støtte hinanden som et hold. Hvor langt en holdpræstation rækker.
Det synes vi, fortjener en helt særlig påskønnelse.

Navne på holdets medlemmer inkl. træner/leder/instruktør:
Bo Henriksen
Henrik Arvad
Jørgen Herlufsen
Bøje Pedersen
Jacob Buhl 
Klaus Mikkelsen

Årets Hold: Styregruppen for Filskov Mountainbikespor, banesporet – Foto: René Lind Gammelmark

Årets individuelle præstation
Christoffer Frost-Jensen Johansen fra Sdr. Omme IF Atletik og Motion

Hvad består den individuelle præstation af?:

Efter veloverstået eksamen og aftjent værnepligt i efteråret 2017, blev der i 2018 satset tæt på fuld tid for at nå helt til tops – og sæsonen blev kulminationen på samarbejdet mellem Christoffer Frost-Jensen Johansen og træner Kai Thomsen. Den kun 21-årige atlet satte en tyk streg under sit store talent og markerede sig i 2018 som én af Danmarks bedste mellemdistance løbere, da han vandt 3 x DM Guld i U23-klassen og Sølv ved Senior DM – kun overgået af OL-deltager, Andreas Bube.

Med nedenstående resultater har Christoffer Frost-Jensen Johansen lavet årets individuelle præstation.

DM Guld U23 på 800 meter
DM Guld U23 på 1500 meter
DM Guld U23 på 800 meter indendørs
DM Sølv Senior på 800 meter
Nordisk Mesterskab Bronze U23 på 800 meter
Vinder af det internationale stævne Copenhagen Athletics Games på 800 meter
Ny personlige rekord på 800 meter (1.51.20)

Årets Individuelle præstation: Christoffer Frost-Jensen Johansen – Foto: René Lind Gammelmark

Årets Leder/Træner:
Silke Lundø Kristensen, der er træner/instruktør på GGIF Grand prix, Team Flora, Team Rubina, Team Lyra, Gymnast Team Ophalia

Hvilken begrundelse ligger til grund for indstillingen?:

Indstilling af Silke Lundø Kristensen til årets leder/træner.

Fra Grand prix udvalget og medinstruktører.

Hun var ikke ret gammel da hun startede med at gå til gymnastik i GGIF, og har igennem mange år været aktiv på flere hold.

Hun har i mange år været en del af grand prix gymnastikken i GGIF, hvor hun har udviklet sig meget, både som gymnast og som person. Hun startede som helt ung med at være hjælpetræner og har siden da holdt ved og er blevet en meget vellidt instruktør.
Som leder er hun meget kompetent, hun har stor viden og forståelse gymnastikken, og den giver hun videre til pigerne.

Hun er ikke blot instruktør for bare et grand prix hold, men for hele tre hold og er selv aktiv gymnast på et.
Hun går foran med et godt eksempel på godt kammeratskab og god sportsånd, og er et stort forbillede for sine gymnaster. Selvom træningerne til tider kan være meget hårde, kan hun altid få et smil frem på pigernes læber med sit dejlige humør og sine sjove bemærkninger.

I løbet af året møder hun trofast op til de mange træninger, fast fire dage i ugen – to timer af gangen, og derudover til de utallige ekstra træninger i weekenderne.
Hun har med sine instruktør evner opnået top præstationer med sine piger til både JM og DM.

Vi har i nogle år nu haft fornøjelsen af at træne hende og har set en kæmpe udvikling hos hende efter hun er blevet instruktør. Hun har forståelse for at hård træning er nødvendigt for at opnå gode resultater. Hun er derfor en af dem som altid straks går igang med at øve nye ting og tale de andre piger op til at det sagtens kan lykkes.

Så det er med bred opbakning fra hele grand prix afdelingen og GGIF at vi indstiller Silke Lundø Kristensen til årets leder/træner.

Årets Leder/Træner: Silke Lundø Kristensen GGIF Gymnastik – Foto: René Lind Gammelmark

Årets Spire:
Cindy Kimberley Victoria Uzor fra De Grønne Pigespejdere i Grindsted

Hvilke begrundelse ligger til grund for indstillingen?:
Cindy har været spejder, siden hun startede ved De grønne pigespejder i Grindsted som 6 årig.
Vi fik en frisk og frejdig pige med stort ”gå på mod” og stor energi ind i spejderflokken, en pige som ikke var bange for de udfordringer spejderlivet tilbød hende.

Cindy startede som spirer (0.-1. Klasses piger), rykkede op til Grønsmutterne da hun kom i 2. Klasse og forsatte ved storspejderne da hun kom i 4. Klasse.

Da Cindy gik i 5. Klasse, kom hun selv og tilbød at blive hjælpeleder ved spirerne og Grønsmutterne. Vi sagde straks ja, og hun har været der hver onsdag lige siden, samt også været med som hjælper på alle weekendture og sommerlejre.

Cindy er selvstændig og god til at tage initiativ til aktivitet med de yngre piger, som elsker at være sammen med hende.
Cindy er en god rollemodel for de yngre piger, hun går foran og guider dem ud i de opgaver de bliver stillet overfor, er der nogen der bliver kede af det, er hun klar med trøstende ord og glade klem.

Cindy har været med på alle lejre, ture og udflugter i både ind og udland lige siden hun startede til spejder.

Cindy har allerede været på 2 internationalt godkendte WAGGS lederuddannelser, hvor man sover i telt/shelter og bivuark udenfor – hun har brugt sine ferier på at være på uddannelse.
Cindy har helt selv været afsted på kurserne, de andre piger var forhindret, men Cindy ville bare afsted.

Cindy går på med krum hals og er en vellidt og utrolig dygtig pige, der har gåpåmod og viljekraft til at komme langt her i livet.

Udover at være engageret hos os, går Cindy til spring gymnastik med lige så stor iver og energi og i skolen hjælper hun de andre børn sikkert rundt i trafikken som skolepatrulje.

De grønne pigespejdere i Grindsted indstiller Cindy til årets Spirer, da Cindy er handlekraftig og fuld af gåpåmod til virkelig at komme frem i livet og hun er med til at styrke spejderarbejdet og idrætslivet i Billund kommune.

Årets Spire: Cindy Kimberley Victoria Uzor fra De Grønne Pigespejdere i Grindsted – Foto: René Lind Gammelmark

Årets Talent:
Anne Esther Hansen (Anne_art_space, da Anne er kunstner)

Hvordan kommer årets talent til udtryk?:
Anne har med sine blot 14 år deltaget i flere tegne konkurrencer – og vundet bl.a. KREA kampen på DR Ultra og 2 x vinder til DM i frihånds tegning på tid – på Horsens Kunstmuseum, hvor hun også fik tildelt special prisen – for at have et særligt tegne talent.

Anne blev som 13 årig udvalgt til at udsmykke et mødelokale i det nye KIRKBI hus – og som 12 årig udvalgt til at udsmykke et indgangs parti, på Plejecenteret Fynsgade i Grindsted – (på deres demens afsnit) – dette gjorde Anne i sin fritid – uden beregning.

Denne pris skal gå til Anne – fordi hun som kunstner fordi hun er så passioneret og dygtig – og hun kunne mærke på plejehjemmet, hvad det gjorde ved de gamle, at få sådan et smukt Akvarie – med koraler og farverige fisk på glas døren, og de ældre beboere der stoppede op for at snakke undervejs i forløbet. Deres leder på plejecenteret Karin Therkelsen sagde til ferniseringen af værket: Allerede da du begyndte at male døren blå ( vandet ) – stoppede de demente med at forlade plejehjemmet uledsaget – for de kunne ikke længere se, der var en dør.

Anne har lavet Logoet til Billund Kommunes nye vægtklinik for overvægtige børn og unge.
Anne er nu begyndt at sælge sine tegninger og har lige haft sin første udstilling på Galleri SAM i Billund – og kan endelig kalde sig kunstner.

Flere Billeder kan sendes – og ovenstående kan uddybes. I må gerne rette henvendelse både til Katrin Therkelsen fra pleje centeret på Fyhns gade samt Annes billede skole lære Hans Ole Herbst og Eva Lillegaard Hansen på Billund Kultur skole.

Årets Talent: Anne Esther Hansen – Foto: René Lind Gammelmark

Årets Ærespris:
Bestyrelsen for Naturrum Sdr. Omme

Hvad skal kandidaten æres for?:

Naturrum Sdr. Omme udspringer af en drøm om en ny attraktiv base for natur og friluftliv.

Visionen har været:
– at skabe et grønt og levende mødested, som vil inspirere især børn og unge til naturforståelse, naturaktiviteter og et aktivt friluftsliv
– at skabe et attraktivt mødested, et lokalt kultur-/naturhus
– at skabe en attraktion, som er indgang til naturen – å, hede og plantage
– at skabe en bygning af høj arkitektonisk værdi, som bliver et vartegn for egnen

Bestyrelsen har med stor fokus og engagement, samt masser af frivillig tid, realiseret et spektakulært byggeri til en værdi af 8 millioner kr. Hermed har Sdr. Omme Spejderne og mange andre foreninger fået et unikt sted for eventyrlige naturoplevelser.

Bestyrelsen bag dette projekt fortjener stor anerkendelse for, at projektet nu når i mål og kan fejre indvielsen den 11. maj 2019.

Hvis der er tale om indstilling af et hold, angives navnene på holdets medlemmer her inkl. instruktør/træner/leder:

Torben Madsen
Lisbeth Arvad 
Peter Sørensen
Jens Peter T. Sørensen
Lenni Andersen 
Egon Lundt 
Joan Skaarup Bindesbøl
Martin Juhl Tronborg

Årets Ærespris: Bestyrelsen for Naturrum Sdr.Omme – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Billund Garden – Foto: René Lind Gammelmark