Idræt om dagen sætter fokus på sundhed, cykling og FN’s verdensmål

’Idræt om dagen’ og foreningens cykelhold ’Tour de Pedal’ cykler den 7. juni kl. 14 fra Lynghallen til Centertorvet i Grindsted for at tage del i kampagnen ’Danmark for målene’. 

’Danmark for målene’ er en landsdækkende kampagne, som består af seks temadage. Fredag d. 7. juni er temaet sundhed og tidligere cykelrytter, Jesper Skibby, gæster arrangementet. Derfor rykker ’Idræt om dagen’ ud på Centertorvet i Grindsted sammen med Billund Kommune og andre lokale foreninger og virksomheder for at præsentere forskellige sundhedstilbud. Besøgende kan bl.a. få målt deres fedtprocent, konkurrere i reaktionsevne og hurtighed eller tage et spil stigegolf.

Foto: René Lind Gammelmark

PR-Foto

Foreninger bidrager til sundhed og trivsel i Billund Kommune
I Billund Kommune gør frivillige foreninger en stor indsats for at øge sundhed og trivsel blandt kommunens borgere. En af de foreninger er ’Idræt om dagen’, som har 132 medlemmer på 60-90 år. Foreningen holdes i gang af 20 engagerede frivillige, der hver fredag byder indenfor i Lynghallen til socialt samvær, gymnastik og spil. Henning Lund, formand for ’Idræt om dagen’ forklarer, hvilken forskel foreningen gør: ”Mange af mine medlemmer holder sig i gang, fordi de er med i ’Idræt om dagen’. Og som Henning Lund selv siger: ”Hellere 100 mand på halgulvet end 50 i lægens venteværelse”.

Både den fysiske og mentale sundhed er i fokus
Den fysiske og mentale sundhed går hånd i hånd, og det er man meget opmærksom på i ’Idræt om dagen’, hvor man kombinerer det fysiske med det sociale. ”Det er en utrolig kombination af begge dele. Gymnastikken går i gang og bobspillet går i gang. Når aktiviteterne er færdige, så går snakken i gang. Mange har noget med, som de lige skal have snakket om”, forklarer Henning Lund. Den d. 7. juni kan du blive klogere på både mental og fysisk sundhed. Foruden ’Idræt om dagen’ og deres cykelhold ’Tour de pedal’ kan du i Grindsted bl.a. møde Headspace, Apoteket, Grindsted Cykelmotion, ’Cykling uden alder’, Høreforeningen og Billund Kommunes Træningsenhed.

Mød Jesper Skibby
Jesper Skibby besøger både Billund og Grindsted d. 7. juni. Jesper Skibby er kendt som den glade dreng, der virkelig kunne køre på cykel. Han var i 90’erne en af Danmarks største cykelhelte og har kørt Tour de France hele 11 gange, hvilket ingen anden dansker kan matche. Ydermere er han den eneste dansker, som har vundet en etape i verdens tre største etapeløb: Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta España. Jesper Skibby holder et inspirerende foredrag for at få flere cykler på gaden igen. Henning Lund forklarer, hvorfor ’Tour de Pedal’ har valgt at støtte op om budskabet med en cykeltur på temadagen: ”Det giver nogle oplevelser, når man har en cykel. Man kommer hjemmefra, og det er vigtigt”.

Oplev Jesper Skibby på Byens Plads i Billund kl. 14.00 og på Centertorvet i Grindsted kl. 15.00.  
Alle, der kommer på cykel, deltager i en lodtrækning om gavekort til Bike Concept i Grindsted og Fri BikeShop i Billund. 

FAKTA:
FN’s verdensmål
FN’s 193 medlemslande har forpligtet sig på at nå 17 verdensmål for en bæredygtig verden inden 2030. Med seks temadage sætter ’Danmark for målene’ fokus på, hvordan vi lokalt bidrager til verdensmålene. Fredag d. 7. juni er fokus på verdensmål nr. 3: ’Sundhed og trivsel’.