Grindsted GIF’s Serie 2 herre fodboldhold vandt over Skjern

Foto: René Lind Gammelmark

Fredagens Serie 2 fodboldkamp mellem Grindsted-GIF og Skjern GF Endte med en sejr på 3-1 til Grindsted.
Man må sige at det kører godt for Grindsted lige nu hvor Grindsted ligger på andenpladsen i puljen efter at have spillet 12 kampe og har ialt 25 point.

Træner Christian Thorne har skrevet nedenstående referat fra kampen.

Serie 2: Skjern GF – Grindsted GIF, 1-3 (1-1)

PULS 115 & PULS 600
Kan man blive forpustet blot ved at stå på sidelinjen? Svaret er “ja”. Fredag aften gæstede vi Skjern GFs flotte stadion, hvor publikum blev mødt med gratis fadøl og grillpølser. Hvilken gæstfrihed. Udenfor linjerne. 
Indenfor linjerne var forholdene ganske anderledes, for det grønklædte hjemmehold ydede en særdeles god indsats, og vi havde i flere perioder det endog meget svært mod et hold, der er placeret mellem top tre og nederste fire. Efter det har vist sig, at flere jyske holde rykker nedad fra divisionerne, har nedrykningsstregen taget en hop op, og nu er der blot to “fripladser” i puljen. Jeg er dog sikker på, at Skjern GF nupper den ene af de to. Og at vi ikke tager den anden. Vi går efter en top to placering, der betyder direkte oprykning eller play-off. Og hvis vi overhovedet skulle have muligheden for en top-placering, så skulle der en sejr til i Skjern. Andet kunne vi ikke bruge til noget som helst.

Til kampen havde vi desværre endnu et afbud pga. skade hos Kasper “Kalle” Knudsen, men til gengæld havde vi topscorer Jesper Dahl Schmidt tilbage. Unge Schmidt havde blot trænet godt igennem én gang, så det var tvivlsom, hvor meget han kunne holde til. Det skulle vise sig, at det blev til alle 90 minutter. Det var ganske enkelt nødvendigt. Og vores humørfyldte unge angriber kunne allerede i det 4. minut have givet sig selv noget af et comeback, men alene med målmanden trak han desværre det korteste strå. Fuld spilletid til Jesper var egentligt ikke min plan, men han fik en masse luft i lungerne og meter i benene. Af nød. Nicolai Bryndum skulle testes i opvarmningen, men desværre blev det et negativt udfald. Tilbage på bænken var unge Mikkel Guldbrandsen, der spillede en solid kamp for U19 i hedeslaget onsdag aften og Sebastian Øhlenschlæger, der aftenen før havde modtaget et “trælår” til træning og derfor ikke kunne løbe helt igennem. Og der blev brug for begge, for desværre måtte både Jonas Bolding i første halvleg og Sebastian Svejstrup i anden halvleg udgå med ankelskader. Mikkel Guldbrandsen løste opgaven super solidt i forsvaret, men Sebastian Øhlenschlæger blev noget uvant for ham placeret helt i front. En anderledes opgave for en central forsvarer, men jeg vurderede det for risikabelt at placere “Basse” i forsvaret med et ret så medtaget venstre lår, for knægten kunne ikke løbe igennem, og med det tryk Skjern lagde på os, så kun det måske blive udslagsgivende.

Kampen igennem var Skjern GF gode, synes jeg. Vi havde store problemer i rummet mellem forsvarskæden og midtbanen, og fik vi ikke lukket ned, kom der løb ned gennem vores midte, og det var præcis dette, der førte til udligningen efter godt en halv time. Og det var bestemt ikke første gang, at Skjern GF viste tænder. Men lykkeligvis har vi en keeper med særdeles højt niveau, og Kongsager havde kampen igennem flere flotte aftryk, hvor han i det 17. minut endda diskede op med en formidabel dobbelt-redning. Udslagsgivende var præstationen af “Kongs”, og afgørende var præstationen af vores sønderjyske roadrunner Christian Andreas Hansen, der var impliceret i alle tre scoringer. Ved føringsmålet modtog han bolden hårdt presset, men fik sendt en stikning afsted til vice-kaptajn Kevin Rajakumar, der kom i et uimodståeligt dybdeløb og scorede stensikkert. I anden halvleg var billedet omvendt (og faktisk på næsten præcis samme tidspunkt i halvlegen som første scoring), hvor det var Kevin, det assisterede til Christians scoring. Og midtvejs i halvlegen var jublen stor, for vi var ærligt talt ret pressede. 
Tre skader på bænken, en små-skadet i angreb, og en modstander der trykkede på og viste bevægelighed og vilje. Vi sled og slæbte, og spillet var ikke alt for kønt. Men indstillingen var der, og alle gav under de svære betingelser alt hvad de kunne. På sidelinjen var uroen i dén grad til at føle, og jeg sagde til min holdleder Jesper Øhlenschlæger, at jeg ikke tidligere i sæsonen havde haft så mange nerver. Han kiggede på sit ur med pulsmåler og kunne konstatere “115”. Skævt smilede jeg tilbage og meldte “600”.

Men spillerne gjorde det. Stod distancen hele vejen. Og i overtiden kunne vi forløsende juble over scoringen af nyudnævnte angriber Sebastian Øhlenschlæger, der satte foden på Christian Andreas Hansens pasning i feltet. Roadrunner Hansen modtog bolden ved midterlinjen og løb uimodståeligt fra alt og alle på højrekanten inden bolden blev serveret. Imponerende.

To kampe igen. Og vi kan selv afgøre om vi skal tage minimum 2. pladsen, da de to andre tophold møder hinanden i næste runde. Et perfekt resultat er uafgjort mellem Ølstrup og Esbjerg IF92, for så kan vi endda gå efter 1. pladsen. Dette dog forudsat, at begge hold vinder deres kampe mandag, hvilket jeg formoder.
Vores anden sidste kamp i puljen og sidste på hjemmebane er på lørdag den 15. juni kl. 16.00, hvor vi på klubdagen byder HTS velkommen. I sidste runde kan det blive en gyser hos det øjeblikkelige tophold Ølstrup. Vi glæder os.

22.: 0-1, Kevin Rajakumar, assist Christian Andreas Hansen
34.: 1-1
65.: 1-2, Christian Andreas Hansen, assist Kevin Rajakumar
90+3.: 3-1, Sebastian Øhlenschlæger, assist Christian Andreas Hansen

Kampens spiller: Christian Andreas Hansen

Grindsteds Holdopstilling:
Martin Kongsager
Sebastian Øhlenschlæger
Morten Hedegaard Pedersen
Oliver Jakobsen
Christian Andreas Hansen
Simon Poulsen
Christoffer Wutborg
Sebastian Svejstrup 
Nicolai Bryndum
Jonas Bolding Lund
Mikkel Guldbrandsen
Christian Hedegaard Pedersen 
Kevin Rajakumar
Jesper Dahl Schmidt