Mød Arlette Andersen til præsentationen af en ny bog, der fortæller om at overleve Auschwitz både fysisk og psykisk

PR-Foto

Forfatteren til en ny bog om Auschwitz-overlever Arlette Andersen fra Fredericia besøger den 22. juni Grindsted og fortæller om fem års arbejde med at dokumentere historien om et af de sidste vidner til nazisternes Holocaust. Det er journalist Thomas Kvist Christiansen, der har skrevet bogen, ”Vi er for at dø”, der i selskab med Arlette Andersen vil fortælle og præsentere bogen ved et særarrangement fra kl. 14 til 16.  

Det foregår Lørdag den 22. juni fra på Mødestedet i Grindsted hvor 94-årige Arlette Andersen vil sælge og signere bogen: Vi lever for at dø.
HUSK TILMELDING: Pris 60,- inkl. kaffe og brød betales ved tilmelding, der skal ske senest den 20. juni via Mobile Pay 20814776 eller konto: 8210 01410050631 (husk navn).

PR-Foto

Hvordan var det muligt at overleve et års fangenskab i den værste døds- og udryddelseslejr under Anden Verdenskrig. Det spørgsmål har mange stillet sig, når de har hørt en af de sidste vidner til Auschwitz, den 94-årige Arlette Andersen, fortælle sin historie om at slippe levende fra nazisternes Holocaust. En del af svaret er ganske enkelt tilfældigheder, men en anden del handler om psykologi. Arlette Andersen var nemlig heldig, at hun kunne være sammen med en god veninde, og det alene giver kræfter til at overleve så voldsom en livskrise, som fangenskabet i en dødslejr er.

Journalist og forfatter Thomas Kvist Christiansen har udgivet bogen, ”Vi er her for at dø”, som fortæller Arlette Andersens historie. Bogen beskæftiger sig også med den psykologiske del af det at være frarøvet det normale liv, med den særlige historie i universitetsbyen Clermont Ferrand der førte til Arlette Andersens arrestation, og ikke mindst fortælles historien om nazisternes værste udryddelseslejr Auschwitz. 

Først film dernæst bogudgivelse
Journalist og forfatter Thomas Kvist Christiansen har i mere end fem år arbejdet med at dokumentere historien om en af de sidste overlevende fanger fra nazisternes udryddelseslejr Auschwitz. I sommeren 2017 præsenterede han sammen med et lille filmhold dokumentarfilmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”. Filmen har indtil nu solgt mere end 9.000 biografbilletter.

Ved arrangementet den 22. juni fra kl. 14 til 16 vil Thomas Kvist Christiansen og Arlette Andersen fortælle og ikke mindst præsentere bogen og fortælle om arbejdet med at dokumentere den unikke historie om en af de cirka 2.500 af i alt 75.000 deporterede franske jøder, der overlevede Holocaust – Arlette Andersen. Thomas Kvist Christiansen vil i særlig grad fortælle om den betydning, det har haft, at Arlette Andersen har brugt 25 år af sit liv på at rejse rundt og fortælle sin historie – om de mange aftryk hun har sat ikke bare i Danmark, men også i Frankrig. Der vil ligeledes blive fortalt om nogle af de personer, som havde afgørende indflydelse på Arlette Andersens skæbne.

Arlette Andersen vil svare på spørgsmål og efterfølgende signere Thomas Kvist Christiansens bog.

To gange er Arlette Andersen blevet tildelt det franske ridderkors som en anerkendelse for sin bedrift med at fortælle sin historie til næsten 100.000 mennesker, og hun har inspireret unge i både Danmark og Frankrig til at arbejde med det mørke kapitel i verdenshistorien, som hun blev en del af under Anden Verdenskrig – Holocaust, udryddelsen af seks millioner jøder skriver Besættelsessamlingens Venner i en pressemeddelelse.

 

Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Besættelsessamlingen Grindsteds Venner og Billund Kommunes Museer