Frederik Vesti er klar til tredje omgang af EM

Frederik Vesti - Foto: René Lind Gammelmark

Netavisen Grindsted mødte 17 årige Frederik Vesti da han var på arbejde hos sin far der har Vesti Auto i Filskov.

Om Frederik Vesti:
Frederik bor i Vejle hos sin mor, og går på HHX på Campus Vejle, men på grund af racerløb er han fraværende op til 70% af tiden. Derfor skifter han over til Online undervisning efter sommerferien når han starter på 2.g. Det betyder at han får online undervisning i udvalgte fag, så han selv har mulighed for at styre hvornår han skal have undervisningen.

Starten på karrieren:
Frederik startede allerede som 8 årig i 2010 med at køre gokart, og var da også til det første løb i 2010. Året efter blev det mere seriøst. Frederik har vundet 4x dansk mesterskab og vundet World Series Karting i Italien og efter at have kørt Gokart skiftede Frederik til at køre Formel Ford, derefter Formel 4 og nu Formel 3 i hele Europa. 

Mål:
Verdensmester i Formel 1

Træning:
Man har som kører 20 testdage om året hvor man køre i racerne, ud over dette består Frederiks træning af intenst Fitness, løb og cykling.

Næste store løb:
Første weekend i Juli skal Frederik til Ungarn, hvor han skal køre tredje afdeling af EM i Formula Regional European Championship. Der er 3 løb på en weekend og et løb tager 35 minutter, men en kører sidder i bilen i sammenlagt ca. halvlanden time hver løb. Frederik fører i øjeblikket Formula Regional European Championship, hvor der er 6 point ned til andenpladsen.

 

17 årige Frederik vest ved nogle af de temmelig mange pokaler han i tidens løb har vundet – Foto: René Lind Gammelmark