Arlette og Thomas i Grindsted

Foto: Mads Peter Holm

Den spæde stemme men med stærke ord fra Arlette i den fyldte sal på Mødestedet i går lørdag, blev akkompagneret af billeder, filmklip og med følelsesladede og umenneskelige beretninger fra Arlette blev  taget til fange i Frankrig, turen gennem Auschwitz og tilbage til Frankrig via ”dødsmarchen” og at blive ”dansk” – livet i Danmark og være dansk, som underviser på Gymnasium i Fredericia.

Foto: Mads Peter Holm

Det er et enormt stærkt budskab, som de to videregiver til os alle via ord, billeder og lydklip. Et budskab til os og vore efterkommere om, at DET MÅ IKKE GENTAGE SIG. Vi skal alle fortælle om disse rædsler og advare imod dem, men vi skal samtidig vise tolerance, da opvoksende generationer ikke skal straffes eller lide under tidligere fejlslagne ubarmhjertige bødlers rædsler.

Der blev tavst lyttet, flittigt spurgt undervejs og man fik et indblik i, hvor svært livet kan være og har været via denne stærke og grusomme rejse, som Arlette har været passager på.

Alle gik hjem med en stor og meget stærk oplevelse, som Arlette på 95 år og Thomas Kvist Christiansen –filmmanden – kunne beskrive med ønsket om, at deres budskab må blive fortalt videre.

Arlette signerer bogen “Vi er her for at dø” – Foto: Mads Peter Holm

Thomas Kvist Christiansen – Foto: Mads Peter Holm

Foto: Mads Peter Holm