Sommersæson på Karensminde – dyrekørekort og folkedans

Foto: Billund Kommunes Museer

Traditionen tro indledes sommersæsonen på Museumscenter Karensminde med to dage med aktiviteter for børn
Mandag den 1. juli og tirsdag den 2. juli kan alle børn, som selv har et dyr derhjemme, eller som tænker på at få et kæledyr, lære mere om, hvordan man skal passe sit kæledyr. Hvordan skal man fodre sine kaniner? Hvad spiser marsvin? Hvordan løfter man en kat og en kanin? Hvad skal man passe på, når man leger med sine kæledyr? Karensmindes Venner fortæller om dyrene. Alle børn, der deltager får et sejt dyrekørekort som bevis på, at man nu har god viden om, hvordan man passer på dyr. Undervisningen foregår i hold. Det første hold begynder kl. 10.15 og det andet kl. 13.00

Foto: Billund Kommunes Museer

Interesserede skal på dagen tilmelde sig. Du får alle de nødvendige informationer ude på gården
Begge dage kan du også opleve folkedans. Det bliver både sjovt og festligt, når Hedens Folkedansere byder børnene op til dans. Så kridt danseskoene og kom og få en svingom, som da morfar var ung – måske endda morfar stadig kan huske nogle af trinnene. Der er folkedans kl. 11.30 og kl. 12.30.

Foto: Billund Kommunes Museer

Traditionen tro er der også aktiviteter i gårdens stuehus. Selv på en varm sommerdag bliver der tændt op i brændekomfuret i køkkenet, så der kan laves mad som oldemor og mormor gjorde det engang. Ved langbordet i stuen er flittige hænder i gang med håndarbejde. Enten er der gang i strikkepindene, eller nålen er trådet med garn til det fineste broderi.

Det kreative værksted for børn er også åbent. Her kan børn lave smarte og finurlige sager og få det med hjem også. Vær opmærksom på en mindre pris for materialer.

I smedjen klinger hammerslagene på ambolten, og i træværkstedet er der gang i hammer og søm.

Karensmindes Venner har også spændt de store, flotte jyske heste for hestevognen og kører gerne
en tur op gennem marken og plantagen.

Vil man gerne selv gå, kan en tur ned til køerne, der græsser i engen, måske friste. Eller man kan gå helt ned til Grindsted Å, er det en god oplevelse at studere åen og dens fisk fra den fiskeplatform, der findes ved åen.

Der er altså meget både at se og opleve, prøve og lære på Museumscenter Karensminde de første dage sommeren.
Se meget mere om museets program på vores hjemmeside.