Verdensmål i børnehøjde med Katrine Bille fra Ramasjang

Katrine Bille - PR-Foto

Oplev et farverigt show om dyrene i havet, når den tredje temadag om FN’s verdensmål løber af stablen i Billund og Grindsted den 28. juni kl. 14-18. Denne gang er temaet ’Emballage som ressource’.

 Katrine Bille vil med sang og sjov fortælle om livet i havene og om, hvorfor det er vigtigt at genbruge f.eks. plastik. I teltene vil der være skattejagt, konkurrencer og spil om FN’s verdensmål. På Byens Plads i Billund vil Billedskolen og bibliotekerne lave kreative aktiviteter for børn med genbrugsmaterialer, og igennem udstillinger og konkurrencer vil frivillige fra ’Naturens Hånd’ og medarbejdere fra Billund Kommune gøre os alle sammen klogere på, hvordan affald kan være en ressource.

 ’Naturens Hånd’ udleverer gribetænger   
Frivillige fra foreningen ’Naturens Hånd’ deltager på temadagen i Billund, hvor de bl.a. vil lave en udstilling med nogle af de ting, som de frivillige har fundet i naturen.

”Vi deltager i temadagen om emballage for at sætte fokus på det affald, som bliver smidt i naturen, og hvilke konsekvenser det har for planter og dyr”, forklarer Allan Rasmussen, der er stifter af foreningen. Hvis du har lyst til at hjælpe ’Naturens hånd’ med at holde naturen ren i lokalområdet, kan du blive medlem og få udleveret en gribetang på dagen.  

Emballage som ressource
Medarbejdere fra Billund Kommune vil på temadagen sætte fokus på ’Affald som ressource’ og vise, hvordan vi i Billund Kommune sorterer vores emballage bedst muligt. Der findes et hav af forskellige emballagetyper, materialesammensætninger mm., og det kan være svært at gennemskue, hvordan vi skal sortere. Billund Kommune vil på temadagen, stå klar til at besvare spørgsmål vedrørende emballagetyper, genbrug og genanvendelse.

 Oplev Katrine Bille fra Ramasjang
Katrine Bille er dansk tv-vært og sangerinde. Hun er især kendt fra DR Ramasjangs programmer ”Lille Nørd” og ”Luk op, Luk i” og har også lavet ”Cirkus Summarum”, og sidste sommer var hun vært på sommerferieprogrammet ”Sommer i Ramasjang”. Katrine laver også børnemusik og koncerter for børn med sit eget band. På temadagen vil Katrine lave et show for børn og barnlige sjæle.

Oplev Katrine Bille på Byens Plads i Billund kl. 14.00 og på Centertorvet i Grindsted kl. 15.00.  

FN’s verdensmål 
FN’s 193 medlemslande har forpligtet sig på at nå 17 verdensmål for en bæredygtig verden inden 2030. Med seks temadage sætter ’Danmark for målene’ fokus på, hvordan vi lokalt bidrager til verdensmålene. Fredag d. 7. juni er fokus på verdensmål nr. 3: ’Sundhed og trivsel’.