Der blev høstet og danset folkedans på Museumscenter Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

Søndag var der masser af aktiviteter på Museumscenter Karensminde.

Om formiddagen blev leen gjort klar til dagens arbejde, og kl. 11 startede høstarbejdet i marken. Høstkarlene mejede kornet med le og pigerne gik bag karlene og bandt kornet op i neg. Efter at have høstet på gammeldags maner en halv times tid kom maskinerne på arbejde. Aflæggeren skar kornet og lagde det i bunker, som høstfolkene bandt op i neg. Selvbinderen var også i gang. På pladsen mellem laden og træværkstedet var det gamle tærskeværk stillet op, og trækkraften hertil var en gammel Fordson Major Diesel traktor fra E.Svejstrup Madsen i Grindsted.

Høstarbejderne gik ind i gårdspladsen og bankede på vinduerne ind til det gamle køkken, hvorefter de fik friskbagte vafler.

Kl. 14 gik folkedanserne i gang på plænen foran stuehuset.

 

Netavisen Grindsted var som sædvanligt på pletten og du kan se video her

Klik på billederne under artiklen for at se dem i stor størrelse

Tirsdag den 6. august fra kl. 10 16 afsluttes høstarbejdet på Museumscenter Karensminde.

Nåede du ikke forbi i søndags, så høstes færdig tirsdag den 6. august fra 10 til 16, hvor man også kan opleve hvordan der brygges øl i det gamle bryggers. Bryggeprocessen starter kl. 11 og tager ca. 2½ til 3 timer. Der brygges efter gamle opskrifter, og der vil være rig mulighed for at smage på Karensminde øl.

Efter en middagspause går høstfolkene i marken det bliver omkring kl. 13, og høstarbejdet foregår på samme måde som om søndagen både med le, aflægger og selvbinder.

I det kreative værksted kan børnene sy en kornugle eller male træfugle.

Som sædvanlig er der aktivitet i stuehuset, smedjen og træværkstedet. Kaffestuen og vafleboden er åben, og hestevognen kører når markearbejdet er færdig.