Ny metode: Børn og voksne skal lege sig til at blive klogere (i Billund)

Børn har tit en mere legende og eksperimenterende tilgang til verden end de voksne og ofte kan børn faktisk lære de voksne noget nyt. Netop det, at børn og voksne ligeværdigt skaber noget sammen igennem leg og sjovt samvær, er kernen i ”Samskabelse med børn”, som er en metode, som CoC Playful Minds arbejder med.

Men ofte mangler der nogle konkrete greb og en god struktur, når børn og voksne skal samskabe, derfor er CoC Playful Minds også glad for nu at kunne lancere et redskab, der er skræddersyet til denne proces.

Som Kristine Schmidt, Strategic Brand & Marketing Director i CoC Playful Minds, udtaler: ”Viden og læring skal være sjovt, og barnets legende og eksperimenterende tilgang viser tit de voksne nye og lærerige perspektiver. Derfor er vi nu meget glade for at kunne præsentere vores drejebog, der indeholder metoder og forslag til, hvordan Samskabelsen med børn kan foregå i praksis.”

Drejebogen indeholder en række ”tools”, som kan bruges både til at styre processerne omkring samskabelse og som også rummer en masse konkrete eksempler og inspiration til, hvordan børn og voksne kan udforske verden og blive klogere sammen.    

”Det er redskaber og metoder, som børn og voksne f.eks. kan bruge, når de arbejder med konkrete projekter, emneuger og opgaveløsning. Men det er også en metode, som forældre og børn kan bruge til at undersøge, skabe og idéudvikle sammen ”, siger Kristine Schmidt i en pressemeddelelse.

Mange fagprofessionelle i Billund Kommune har fået udleveret kortene, men det er også muligt at komme forbi CoC Playful Minds og få et gratis sæt af de tools, der tilsammen udgør drejebogen til at arbejde med ”Samskabelse med Børn”. 

Læs mere om samskabelse med børn her.

Om CoC Playful Minds
CoC Playful Minds er en udviklingsorganisation, der sammen med børn og eksperter fra hele verden er omdrejningspunkt for viden, metoder og praksis for ligeværdig samskabelse med børn. I vores tre programmer samskaber børn produkter til børn, nye læringsformer og byrum i børnehøjde. Sådan bidrager vi til, at Billund bliver Børnenes Hovedstad.