Borgmestre markerede åbningen af ny uddannelse for unge

PR-Foto: Stjernegaard Fotografi

Borgmestre markerede åbningen af FGU Trekanten i kommunerne Billund, Vejle, Fredericia og Middelfart, da dørene åbnede for elever den 12. August kl. 9.00

I Grindsted var det borgmester Ib Kristensen der klippede snoren da FGU Trekanten indviede skolen for de 70 elever.

FGU Trekanten er en stærk og handlekraftig forberedende grunduddannelse, hvor målet er at give et samlet uddannelsestilbud efter grundskolen for at gøre unge ikke-uddannelsesparate klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse. Fordelt på 5 skoler i 4 kommuner er FGU Trekanten en af de største FGU skoler i Danmark.

FGU Trekanten har en målsætning om at bringe 90% videre i uddannelse og 10% i arbejde
Derfor indtager FGU Trekanten en aktiv og afgørende rolle overfor de unge. Dette sker i et samarbejde med kommuner, erhvervsliv og organisationer, så de unge sikres gode muligheder for at komme videre i uddannelse eller job med de nødvendige kompetencer og erfaringer.

Fællesskab, trivsel og tryghed – og faglig substans
”Fællesskab, trivsel og tryghed er det vigtigste at give de unge, når de starter, det er hele FGU’s fokus og kendetegner den måde vi tager imod de unge.”, udtaler Jens Ole Jørgensen, Skoleleder på Boulevarden 15, FGU Vejle.

Ledelse og medarbejdere har igennem foråret og sommeren arbejdet intenst på at skabe en skole med spændende fag og solidt indhold, der ruster de unge samt styrker deres fællesskabsfølelse. ”En af de vigtige ting er at give de unge et holdfællesskab, der er med til at modne dem og give dem en bedre identitetsfølelse. Vi har med det nye FGU flere kompetencer og flere øjne, der kan følge den unge og lægge en god elevplan sammen med den unge.”, udbygger Thomas Holst, underviser, FGU Fredericia.

Det er ikke kun ledelsen og underviserne, der er klar til at tage imod de unge, også administrationen er gearet til at tage hånd om de unge. ”Vi behandler de unge ligeværdigt og med åbne arme, tilføjer Susanne Heisig, administrativ medarbejder, jeg glæder mig til at hilse på de unge og lære dem at kende på godt og ondt. Der bliver nok en masse praktiske spørgsmål, men der er også tid til en god snak.”

Mange unge vælger FGU Trekanten
Der startede 640 elever den 12. august og eleverne kan forvente en afvekslende hverdag med spændende tema-fag indenfor; outdoor living, sundhed, bæredygtighed, det kreative og digitale samt kultur og fritid.

Det faglige udbud er resultatet af et tværfagligt samarbejde på tværs af de 5 FGU – skoler. En proces der foreløbigt kulminerede fredag d. 2.august, hvor 120 medarbejdere samledes i Middelfart og indholdet til de forskellige forløb blev udviklet.

”Det er dejligt med så mange dygtige og engagerede medarbejdere, og det er dejligt bekræftende, at borgmestrene i kommunerne bakker op om åbningen af vores nye skole skriver FGU Trekanten i en pressemddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.