Grindsted GIF Herrer Serie2 tabte med et enkelt mål til Ølstrup GU fredag aften

Foto: René Lind Gammelmark

Fredag aften spillede Grindsted GIF’s Seie 2 herrefoboldhold mod Ølstrup GU og resultatet blev 3-2 til Ølstrup.

Træner Christian Thorne har skrevet nedenstående referat fra kampen

høje bolde, fysik, dommertække
– recepten for at vinde en fodboldkamp…

Serie 2: Ølstrup GU – Grindsted GIF: 3-2 (1-0)

Jeg kan nemt komme til at lyde som en bitter mand og dårlig taber. Det er jeg egentligt ikke. Jeg har tabt masser af fodboldkampe, alt for mange naturligvis, og nogle gange taber man bare til et bedre fodboldhold. Og andre gange taber man bare til et ringere fodboldhold. Sådan er fodboldspillet.

Fredag aften åbnede vi sæsonen på udebane i Ølstrup, der bestemt havde noget at revanchere efter vi ødelagde deres drøm om serie 1 i forårets sidste kamp. Vi blev ikke overraskede over deres hævntørst og den energi og fysik, som de lagde i enhver duel. For kampen var til tider en uskøn herrefight, hvor frisparkene var utallige…især i anden halvleg. Desværre gik vi med på, at der skulle bruges meget energi på alle disse dueller i stedet for at fokusere på det hurtige spil, som i store dele af kampen gjorde os til det bedste fodboldhold. Men det var svært for mine spillere at bevare fatningen, for man blev vel i bedste fald presset på sin rummelighed af fløjten. Sol og vind deles lige…not. Piv piv… nok om ham, han kan også have en dårlig dag. Op på hesten igen, Leif. Med mindre du ikke føler, at du faldt af den. (Så kom jeg alligevel til at lyde som en bitter mand).

Det var som sådan ikke direkte kampafgørende sekvenser, der var med til, at vi gik fra at være et hurtigt tænkende og velspillende hold, til at alle kendelser skulle kommenteres og frustrationer blev offentliggjort ved enhver tænkelig lejlighed. Begge hold gik til stålet og der blev givet og taget, og vi kunne konstatere at modtage tre gule kort, mens hjemmeholdet kunne spille fuldtalligt i samtlige minutter. Desuden var Christian Hedegaard Pedersen uheldig med et flækket øjenbryn, og de mange rokeringer af positioner undervejs fra slutningen af første halvleg og en del af anden slog noget af kamprytmen i stykker for os. Dén opgave løste vi ikke godt nok.

Men der er bestemt også mange positive ting at tage med fra nederlaget. Vort forsvar inklusiv keeper Kongs er klar, der gives ikke meget væk. Det er en umulighed helt at undgå bolde der tonses i højden, men organisationen fejlede ikke noget. Især Oliver Jakobsen spillede en glimrende kamp. Den unge tømrer syner egentligt ikke af meget, men han er brølstærk i dueller og lader intet passere. Og unge Oliver KAN bare ikke gå i stykker. I første halvleg modtager han en bodytackle i den blinde vinkel fra siden. Den var amerikansk fodbold værdigt (hvis ikke australsk), men den unge mand trækker vejret dybt… og spiller videre. Ikke et ord til modstanderen, bare koncentration om opgaven. Morten P lavede i øvrigt også en kropstackling i slutningen af første halvleg. Halv så hård og lige på, så modstanderen ikke blev overrasket. Det kostede gult.

På kanterne havde vi hurtige folk i det sønderjyske eksprestog Christian Andreas Hansen og debutanten Jakob Vikær Hedegaard, mens vi centralt havde to generaler i Kevin Rajakumar og Patrick Lauridsen, der begge arbejdede stenhårdt begge veje med flotte offensive aktioner og benhårdt defensivt arbejde. Offensivt fik Jesper Dahl Schmidt og Kenni Jensen taget hul på et spændende samarbejde, og efter en lang skadespause til Jesper ligner det, at han er ved at være tilbage for fulde omdrejninger. Fra bænken kom både Simon Poulsen, Sebastian Nørbygaard og Christoffer Wutborg ind og satte deres aftryk… og desuden har vi flere stærke spillere med serie 4 lørdag. Og en interessant og ung U19 trup. Førsteholdstruppen er blevet bredere og konkurrencen om pladserne er skærpet. Jeg tror, at det bliver en afgørende gevinst over hele sæsonen, for vi ved, at der skal bruges mange spillere gennem de 14 kampe.

Og næste kamp er allerede på tirsdag, hvor vi tager imod Blåbjerg. Stadion er efter Musik i gryden endnu ikke spilbar, så kampen afvikles på bane 11 bag Lynghallen. Vi er klar, det er jeg slet ikke i tvivl om. For nu skal det bedste fodboldhold vinde.

Video highlights: https://youtu.be/Ybzcda1_xEs

31.: 1-0, hovedstød efter frisparksindlæg
38.: gult kort, Morten Hedegaard Pedersen
47.: 1-1, Kennei Jensen, assist Christian Andreas Hansen
55.: gult kort, Kevin Rajakumar
73.: 1-2, Christian Andreas Hansen, assist Simon Poulsen
83.: 2-2, langt indkast, returbolde sparket ind blandt venner og fjender
90+1: gult kort, Patrick Lauridsen
90+2: 3-2, straffespark

Kampens spiller: Oliver Jakobsen

Holdopstilling:
Martin Kongsager
Sebastian Øhlenschlæger
Christian Hedegaard Pedersen
Morten Hedegaard Pedersen
Oliver Jakobsen
Christian Andreas Hansen
Jakob Vikær Hedegaard
Kevin Rajakumar
Patrick Lauridsen
Jesper Dahl Schmidt
Kenni Jensen
Simon Poulsen
Sebastian Nørbygaard
Christoffer Wutborg