Nu begynder byggeriet af ’Kastaniehjørnet’

Rendering: BIG (visualisering - ændringer kan forekomme)

Byggeriet af almene boliger, udlejningslejligheder og demensboliger på hjørnet af Vejlevej og Hans Jensens Vej i Billund er nu startet. Det nye boligområde i Billund hedder Kastaniehjørnet, og det er KIRKBI, Billund Boligforening og Billund Kommune, som er gået sammen om opførelsen af byggeriet – med KIRKBI som delegeret bygherre.

Til efteråret 2021 får Butikstorvet i hjertet af Billund en ny genbo, som kalder sig for Kastaniehjørnet. Det er KIRKBI, Billund Boligforening og Billund Kommune, som er gået sammen om byggeriet, hvor generationer kan mødes på tværs.

Planen er, at der skal opføres 25 almene boliger i størrelsen 58–116 m2 til Billund Boligforening, 10 demensboliger til Plejecentret/Billund Kommune samt 28 udlejningslejligheder til KIRKBI i størrelsen 96-164 m2.

Hegnet omkring byggepladsen blev sat op i juli og byggepladsen blev i begyndelsen af august indtaget af de første gravemaskiner. I sidste uge blev det første ”spadestik” så taget til det nye lejlighedsbyggeri midt i Billund.

Legende arkitektonisk udtryk
Kastaniehjørnet vil i alt bestå af cirka 6.600 m2 fordelt på seks etager i varierende højder. Det bliver opført som et lavenergibyggeri i mursten med solceller monteret på taget. Bygningens arkitektoniske stil afspejler et legende udtryk med kubistiske moduler stablet forskudt af hinanden, så der opstår fremspring og lommer i en form for ”terrasser”. Der er lagt vægt på bygningsmæssige detaljer med en lys og nordisk arkitektur og med uderum knyttet til alle lejligheder.

Kastaniehjørnets forskellige bolig- og ejerforme giver mulighed for at fællesskaber kan dannes på tværs af generationer. Borgmester i Billund Kommune, Ib Kristensen, siger:

”Det bliver rigtig dejligt at komme i gang med byggeriet, som jeg ved mange glæder sig til. Det er et byggeri som både skaber byudvikling i Billund Centrum i form af nye boliger og som samtidig giver os mulighed for en nødvendig udvidelse af Billund Plejecenter med 10 demensboliger.”

Også Billund Boligforening og Bovia, som administrerer Billund Boligforenings lejemål, glæder sig til udsigten til nye almene boliger i Billund:

”Det her bliver en god mulighed for at bo centralt og moderne til en fornuftig husleje. Det er jeg rigtig glad for, at Billund Boligforening er en del af. Almene boliger skal være et attraktivt alternativ til ejerboliger, hvor der er plads til alle, og den vision understøtter Kastaniehjørnet på alle måder”, siger formand for Billund Boligforening, Jørgen Bjerg Sørensen.

KIRKBI har taget rollen som delegeret bygherre og har derfor det overordnede ansvar for byggeriet. Steen Pedersen, global ejendomschef i KIRKBI, ser frem til at kunne udleje 28 unikke lejemål midt i Billund:

”Det glæder mig, at vi sammen med Billund Kommune og Bovia nu kan starte byggeriet af Kastaniehjørnet. Med byggeriet her og opførelsen af det nye Butikstorv overfor kommer der endnu mere liv i bymidten, og vi vil i højere grad opleve en blanding af arbejds-, hverdags- og byliv. Billund midtby bliver fortættet og får flere boliger, og det er netop centrale elementer i Billund Byvision”, siger han i en pressemeddelelse.

Partnere i projektet:
KIRKBI Invest A/S, som er en del af KIRKBI A/S, opfører lejlighederne som delegeret bygherre for Billund Boligforening og Billund Kommune.

Arkitekt: Bjarke Ingels Group

Ingeniør: Rambøll A/S

Entreprenør: Jorton A/S