Klog og sjov sommerfest i Billund

PR-Foto

Som en del af Trekantens Festuge, inviterer CoC Playful Minds til sommerfest – med Klog Fredag, Tænkepauser for børn, spillebule og kreative værksteder. Hele året arbejder vi med verdensborgerskabet og på at gøre Billund til børnenes hovedstad igennem samskabelse med børn.

På dagen kan man opleve børn og unge fra Billund, der læser op af deres inspirerende Tænkepauser, man kan spille et helt nyt spil, der udfordrer spilleren til at tænke kritisk, problemløse og samarbejde. Man kan lave kæmpe sæbebobler, og man kan opleve en klog fredag, denne gang med professor Antje Gimmler og lektor og ph.D. Caroline Schaffalitzky om, hvorfor vi mener, at det er vigtigt at uddanne skabende verdensborgere. Vi løfter også sløret for, hvem der er de bedste samskabere – personer, som har skabt muligheden for at børn og unge i Billund kommune er medskabere i udviklingen af tiltag. Der vil være musik og en afslappet fredagsstemning.

På dagen kan gæsterne få et personligt eksemplar af vores helt nye “Tænkepauser for børn” og vores” Tools til samskabelse med børn” til sommerfest for børn og voksne.

PROGRAM
Kl. 14.00-14.30    MUSIK og LÆKKERIER
Musik af unge Gustav Friis Trio, lokal cider og andet lækkert

Kl. 14.30-15.00    AWARD SHOW
Kom og se om hvem, der er Årets business / pædagogiske / unge Samskaber

Kl. 15.00-16.00    VÆLG mellem fire spor:

  • SPILLEBULE: spil vores nye og sjove verdensborgerspil… Faciliteret af Chief Play Officer fra the Play institute, Cephas Howard
  • LEVENDE SAMTALER: Kom og hør unge mennesker læse Tænkepauser for børn op og hav en filosofisk dialog. Vores egen Cecilie Tang-Brock faciliterer gæsterne igennem
  • KLOG FREDAG: Professor Antje Gimmler og lektor og Ph.D. Caroline Schaffalitzky om, hvorfor de mener, at det er vigtigt at uddanne skabende verdensborger
  • KREATIVE VÆRKSTEDER: kom og lav dine egne sæbebobler…. i øvrigt faciliteret af vores Master of Co-creation, Sara

Kl. 16.00-17.00    Musik, cider og andet godt til ganen

Om samskaberpriserne
For anden gang hylder vi de allerbedste samskabere. Alle kommunens borgere har kunnet indstille de personer, der har bidraget og vist et særligt engagement i at børn og unge er med til at skabe deres fremtid.

Videnschef i CoC Playful Minds Karin Møller Villumsen forklarer: Når man samskaber, er man fælles om at skabe noget nyt, som man ikke kan skabe alene.

 Hun fortsætter: Det kan gøres på mange måder. Vi lægger meget vægt på, at man skal opleve værdien af at være forskellige, og at alle har noget at byde ind med. Så bliver det at skabe noget sammen en fælles opdagelsesproces, hvor vi bevæger os hver især og sammen, så ideerne og løsninger opleves som resultatet af den fælles proces.

Priserne tildeles 3 samskabere, som har skabt muligheden for at børn og unge i Billund inddrages og er medskabere i planlægningen eller udviklingen af tiltag.

Kategorierne er:

  1. Årets business samskaber
  2. Årets unge samskaber
  3. Årets pædagogiske samskaber

Dommerpnelet består af: unge, forældre samt medarbejdere fra CoC Playful Minds og udvælgelsen er ledet af unge Cecilie Vibe, der er studentermedhjælper hos CoC Playful Minds og en del af Unge Initiativet i Billund skriver CoC Playful Minds i en pressemeddelelse.

Cecilie Vibe er i øvrigt sidste års vinder af Årets Unge Samskaber 2018, hvor hun præciserede: Jeg synes også, der er andre i Billund by, der har gjort det rigtig godt, så jeg havde slet ikke forventet det.