Tingparken blev tirsdag aften tryllet om til et helt nyt boligområde af sine egne beboere

Privatfoto

Boligområdet Tingparken i Grindsted blev tirsdag aften forvandlet til ukendelighed. Et fælleshus og et ældrekollektiv med elevatorer skød pludselig op, skaterbaner og trampoliner formede sig på de nye legepladser, mens konturerne af et hypermoderne bæredygtigt solcelleanlæg tegnede sig på de nye tage.

Men det var alt sammen kun på papiret. Bovia, Grindsted Boligforening og et arkitektfirma havde nemlig inviteret beboerne i Tingparken til en workshop, hvor mange de kunne give deres input og idéer til stor forestående renovering af boligområdet.

 Mange sagde ja tak til tilbuddet om give deres besyv med. Cirka 75 beboere var mødt op til workshoppen i MAGION, hvor Bovias byggechef Niels Klausen og arkitekt Suna Cenholt fra Pluskontoret Arkitekter ledte slagets gang.  – Tingparken er et rigtigt dejligt område. Men det er også meget slidt. Det skal vi – med jeres hjælp – lave om på, sagde arkitekten, og introducerede aftenens opgaver. Beboerne blev bedt om at skrive deres ønsker for nye fællesarealer og et nyt fælleshus ned ovenpå et stort massivt luftfoto af deres boligafdeling. De næste tre timer var beboere i alle aldre fuldstændig fordybet i processen med at skabe noget nyt. Trylle lidt med tankerne for en stund. Forvandle i fællesskab. Café, hoppeland, motionsrum, bibliotek…  Forslagene væltede frem, og henover de 12 borde blev der tegnet, skriblet og skrablet. Tingparkens formand, Jeyarajah Rasiah, deltog også i workshoppen, og da arrangementet nærmede sig sin afslutning, sprang han begejstret op på en stol og gav beboerne en ordentlig afskedssalut. – Jeg er meget glad i dag. Glad for at så mange er kommet, glad for at se jeres arbejdsiver med opgaverne og glad for jeres positive tilgang til renoveringen af Tingparken, sagde han og sendte folk hjem med en stor tak.

Forvandlingen af Tingparken tirsdag var ren ønsketænkning, og onsdag ser der ud, som der plejer. Men arkitekterne har taget alle beboernes input og idéer med hjem for at bearbejde dem og begynde at lave skitserne til fremtidens Tingparken skriver Bovia i en pressemeddelelse.

Og når renoveringsplanerne engang er vedtaget, bliver Tingparken med sikkerhed – om ikke helt forvandlet – så i hvert fald helt forandret.

Klik på billederne nedenunder pressemeddelelsen for at se dem i stor størrelse  !