Naturen indtager byen

Naturen indtager byen, når den femte temadag om FN’s verdensmål løber af stablen i Billund og Grindsted den 6. september kl. 14-18. Denne gang er temaet ’Natur og grøn omlægning’.

 Jesper Theilgaard vil holde et spændende oplæg om klimaforandringer med udgangspunkt i Verdensmål 13 ”Klimaindsats”. Der vil blive sat fokus på, hvordan vi kan nedbringe vores CO2 udslip bl.a. ved at beskytte naturen omkring os. På Byens Plads i Billund vil du kunne møde både lokale og nationale aktører indenfor natur-området.

Natur i byen
Kom på en tur ned til Billund Bæk med naturvejleder Finn Lillethorup fra Økolariet i Vejle og bliv klogere på naturen i byen. Turene starter kl. 15.00, 16.00 og 17.00. Billund Kommunes Naturteam vil desuden gøre dig klogere på, hvad kommunen gør, og hvad du selv kan gøre, for at skabe mere natur i byen. Hør om vilde blomster og vilde rabatter, og få en lille frøpose med hjem til din egen have. Prøv også en insektsuger, og se om du kan finde dyr i en gammel træstamme. Du kan også udfordre din familie eller dine venner i et lille naturspil og smage på frisklavede urtefrikadeller skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

PR-Foto

Danmarks største citizen science projekt har også brug for dig
NaturTjek er et citizen science projekt, der fra 2015 til 2020 undersøger om naturtilstanden i Danmarks kommuner går frem eller tilbage. Projektet er på jagt efter Billund borgere, som vil være med til at registrere 30 udvalgte arter og 12 levesteder med app’en NaturTjek.

Hos Friluftsrådet Trekantområdet kan du teste din viden om, hvor lang tid naturen er om at nedbryde affald. Du kan også få en sej NaturligTeknik tatovering og deltage i deres app quiz. Prøv også Danmarks Naturfredningsforenings sjove kastevæg på Byens Plads i Billund.

På bjørnejagt med bue
Mød en buejæger fra natur-projektet BlivNaturligvis og se hans buegrej, jagtbilleder, jagttøj og -udstyr, små trofæer og skumgummidyr til buetræning. Hør ham fortælle om de fantastiske naturoplevelser han får, når han går på bjørnejagt med bue og pil.

Foto: PR-Foto

Find vej i byen
De fleste forbinder nok orienteringsløb med naturen, men denne dag rykker orienteringsklubben OK GORM ind i Billund og giver besøgende mulighed for at prøve en by-orienteringsbane på 1,5 km med elektronisk tidtagning og resultater på skærm. Derudover kan du prøve kræfter med en afmærket sprintbane rundt om Legohouse, som løbes på tid. Denne bane kan løbes så mange gange man vil.

I teltene på pladsen, vil der desuden være skattejagt, konkurrencer og spil om FN’s verdensmål. Fokus er på madspild, råvarer og hvordan vi kan være med til at gøre en forskel for vores egen sundhed og for en bæredygtig fremtid, ved at tænke lidt mere over vores madvaner.

Foto:PR-Foto

PR-Foto

Oplev meteorolog og tidligere vejr-vært Jesper Theilgaard  
Jesper Theilgaard er uddannet flyvemeteorolog i 1978. Han var ansat på DR fra 1990 til 2018, hvorefter han kastede sig ud i at arbejde fuld tid med klimaformidling. Jesper har skrevet en lang række bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet til både børn og voksne.

Oplev Jesper Theilgaard på Byens Plads i Billund kl. 14.00 og på Centertorvet i Grindsted kl. 15.00.  

Fakta
Sted:
Byens Plads, Billund og Centertorvet, Grindsted

Tid:
Fredag den 6. september kl. 14.00-18.00

Indslag v. Jesper Theilgaard:

Billund: Kl. 14.00

Grindsted: Kl. 15.00 

Kommende arrangementer:

Fredag den 27. september. Tema: Energi.

Læs mere her:
https://billund.dk/borger/kulturogfritid/danmark-for-maalene/

https://www.danmarkformaalene.dk/

 

Facebook:
Grindsted:https://www.facebook.com/events/457174265086074/

Billund: https://www.facebook.com/events/2252213918190203/