Billund Kommune rykker fra Dansk Mester i erhvervsvenlighed hos Dansk Byggeri til nummer 26 hos Dansk Industri

Foto: René Lind Gammelmark

Dansk Industri offentliggjorde mandag aften deres årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i Danmark. En undersøgelse, der er delvis baseret på svar fra virksomhederne i de enkelte kommuner. I Billund Kommune har 59 virksomheder, der repræsenterer i alt 2.915 arbejdspladser, svaret på undersøgelsen i år.

  • Det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med. Vi har en ambition om, at vi skal være blandt Danmarks ti bedste kommuner, når der kommer til erhvervsvenlighed, så når Dansk Industri placerer os som nummer 26 i Danmark tager vi det naturligvis alvorligt. Og vi skal vi ind og analysere undersøgelsen og handle på de områder, hvor vi som kommune kan gøre noget, så vi igen kan komme i top ti, siger Borgmester Ib Kristensen i en pressemeddelelse.

Billund Kommune ender på en samlet placering som nummer 26 mod en placering som nummer otte i 2018.

  • Vi skal ind og analysere grundigere, men umiddelbart er der ting vi kan gøre noget ved, og andre ting hvor vi som kommune ikke har den store indflydelse, siger Borgmester Ib Kristensen.

Den dårligste placering får Billund Kommune i kategorien information og dialog med kommunen, hvor den samlede placering er nummer 67. I forhold til brugen af private leverandører er Billund Kommune nummer 50 og i forhold til kommunal sagsbehandling nummer 48.

  • Vi holder dialogmøder med virksomheder, og vi er rundt at besøge virksomheder, men hvis ikke virksomhederne oplever at den information de får er god nok skal vi jo se på, hvad vi kan gøre anderledes og bedre. På samme måde er placeringen som nummer 48 på sagsbehandlingstiden ikke god nok, siger Ib Kristensen.

Billund Kommune er fortsat nummer 1 i Danmark i forhold skatter, afgifter og gebyrer, og kommunen er også pænt placeret i forhold til fysiske rammer og arbejdskraft.

  • I forhold til arbejdskraft ser jeg det som delt. Vi har rigtig mange i arbejde og en lav arbejdsløshedsprocent, og det er godt, men den anden vej rundt mangler flere områder kvalificeret arbejdskraft, så den er lidt delt, og tager vi kollektiv trafik får vi en dårligere rangering end sidste år, men det er et område, hvor vi ikke selv har den store indflydelse, siger Ib Kristensen.

Se mere på Billund Kommunes hjemmeside