Billund Y’s Men’s Club gør klar til loppemarked

Foto: René Lind Gammelmark

Der bliver arbejdet på højtryk for at få sorteret de sidste effekter inden det store loppemarked lørdag den 21. september 2019 i Billund Idrætscenter fra kl. 10 til 14.

Netavisen Grindsted var et smut forbi et af de to store lagre hvor Billund Y’s Mens Club har effekter til loppemarkedet til at stå.

Effekterne i den lagehal hvor vi var forbi onsdag aften, var alle kommet ind siden 1. maj i år.  Der var rigtig mange forskellige effekter, alt fra legetøj, elektriske artikler, bøger, tøj og rigtig mange møbler.  98% af tingene kommer fra genbrugspladsen i Billund, og nogen gange henter medlemmerne selv ting ude hos folk der har taget kontakt til klubben. Der kan også være effekter fra enkelte dødsboer på lageret.

Ca. 20 uger om året er det Y’s mens club der tømmer tingene der er sat til side på genbrugspladsen, resten af tiden er det andre der gør det.

Masser af møbler
Møbler fylder meget, og det gør det også på det lager vi var ude og se onsdag aften. Medlemmerne af udvalget de er på 16-18 personer sorterer hver anden måned de effekter der er kommet ind, og det plejer at tage et par timer pr. gang.

Mange frivillige hjælpere
Der skal bruges rigtig mange frivillige for at få kabalen til at gå op. Fredag før loppemarkedet løber af stabelen er der omkring 120 personer igang, og om lørdagen hvor loppemarkedet bliver afholdt er tallet omkring de 110 frivillige. Arbejdsopgaverne er forskellige, blandt andet stille tingene på plads i Billund Centret, og om lørdagen er det salg og oprydning der er på opgavelisten.

Når Loppemarkedet er lukket kommer der forskellige genbrugsforretninger fra forskellige steder og udvælger hvad de vil tage med.

Klik på billederne under artiklen for at se billederne i stor størrelse