Industrien som karrierevej – skoleelever besøgte DuPont

Foto: René Lind Gammelmark

Onsdag den 11. september 2019 var en 5. klasse med 20 eleverfra Lynghedeskolens afdeling Søndre på DuPont i Grindsted sammen med en af lærerne.

Foto: René Lind Gammelmark

Klassen deltager i projektet Industrien som karrierevej, og sidste skoleår var det elever fra Lynghedeskolens afdeling Stenderup var deltog i projektet.

Det er en del af et koncept, der skal bringe folkeskolen og industrien tættere sammen, og samarbejdet med DuPont giver eleverne indblik i hvad virksomheden i Grindsted producerer, og hvilke jobfunktioner der er rundt på fabrikken.

Da eleverne ankom til porten hos DuPont blev de fulgt over i et lokale af Thomas Jensen og Karen Egebjerg hvor de blev budt velkommen og fik fortalt forskellige praktiske ting ved besøget. 

Karen Egebjerg har været ansat hos DuPont i 4 år og er ansat i Sikkerhedsafdelingen. Hun viste en youtube film hvor man kunne se en dame komme gående på et fortov mens hun kiggede på sin smartphone. Hun var derfor uopmærksom og faldt ned i et hul.  Hos DuPont går man meget op i sikkerhed, og at man skal behandle hinanden ordentligt, hjælpe hinanden.

Thomas Jensen er leder på projektet, og har 31 års erfaring på DuPont.

Foto: René Lind Gammelmark

Eleverne blev vist rundt på Fabrikken:
Efter informationen i mødelokalet, var eleverne delt op i to grupper der blev vist rundt forskellige steder på fabrikken.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Tekniske uddannelser:
Smed, truckfører, elektrikere, procesoperatører, laboranter, lagerarbejdere og mange flere er folk der har tekniske uddannelser som arbejder på DuPont.

Derefter blev eleverne spurgt om hvad de tror der bliver lavet hos DuPont og her var der mange forskellige bud:  et eller andet mad, medicin, tilsætningsstoffer, noget til tandpasta, noget så mad ikke rådner, smag til mad, noget så is ikke smelter , og der var da også en del der ramte plet.

Hvad bliver der produceret på DuPont:
Fabrikken producerer ingredienser til fødevareindustrien verden over, og det sker på basis af naturlige råvarer, som også kommer fra hele verden. Ingredienserne bruges til f.eks til kakaomælk, marmelade, pålægschokolade, ost, kager, det er alle produkter som vi kender fra hverdagen. Hver 4. brød der spises indeholder produkter fra DuPont, hver 2. is, hver 3. ost og hver 3. bøtte vaskepulver.

Thomas fortalte også at Dupont har ca. 530 ansatte i Grindsted, 60 i Haderslev, 450 i Brabrand. og 110.000 ansatte på verdensplan.

Lynghedeskolens afdeling Søndre har omkring 690 elever.

Læs også:

Dupont afsluttede tirsdag eftermiddag et adoptionsforløb med Stenderup Skole