Publikum strømmer til filmen ”Ser du månen, Daniel

Foto: René Lind Gammelmark

Det startede allerede den 10. september hvor Daniel Rye var i Kulturhuset og fortælle om sin tid og de rædsler, han var udsat for, under tilfangetagelsen i  Syrien.

“Vi havde fuldt hus den aften” skriver Bodil Køppen fra Kulturhuset i en pressemeddelelse.

Daniel fortalte meget levende og medrivende om de 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk stat. Det blev en aften, man vil huske mange år fremover.

Premiere den 12. september
Om formiddagen var 120 elever fra 8.-+9. kl. fra Vestre skole inde og se den. Det blev en stærk oplevelse for stort set alle. Her så de, hvordan en ung mand, som måske ligeså godt kunne have været en bror eller anden slægtning – blive udsat for kidnapning og systematisk fysisk og psykisk vold, hvis eneste mål var at nedbryde ham. I den kommende tid skal flere 8.-9.kl. fra nogle af de øvrige skoler se filmen.

Torsdag aften havde vi premiere på filmen. Den er første film i den ny sæson i Biografklub Danmark. Det gav køer helt ud på gaden. Også den aften havde vi næsten ”røde lygter”. Ca. 200 så filmen. Og ingen gik vist fra den film uden at være påvirket af den. Og de,  vi spurgte, sagde, at det havde været en fantastisk film ikke mindst fordi, det var en autentisk oplevelse, den byggede på.

Filmen fortsætter til og med torsdag den 19. september 2019.