Vestjyllands Andel overtager aktiemajoriteten i Adival

PR-Foto: Adival

Det tætte samarbejde imellem Vestjyllands Andel og Adival bliver yderligere forstærket.

De to virksomheder har pr. dags dato indgået en fælles aftale om, at Vestjyllands Andel overtager 75% af aktiemajoriteten i Adival.

Billund-virksomheden Adival, der beskæftiger sig med genanvendelse af spildprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug, er et velkendt navn i den danske grovvarebranche.

Blandt de mange samarbejdspartnere er Vestjyllands Andel, som har ytret ønske om at føje endnu et kapitel til de to parters fælles historie. Det har nu resulteret i, at Vestjyllands Andel overtager 75% af aktiemajoriteten i Adival skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

VA og Adival har igennem mange år haft et nært samarbejde ift.udviklingen af Adivals produktportefølje. Derfor er det en stor glæde, at det er lykkedes for os at blive enige om en overtagelse af aktiemajoriteten, fortæller Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel, og tilføjer:

– Vi ser et stort udviklingspotentiale i virksomheden. I særdeleshed i forbindelse med bæredygtigheds-dagsordenen. Anvendelse af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien bliver i stigende grad sat i direkte forbindelse med license to produce i landbrugssektoren. Derfor ser vi det som et vigtigt strategisk skridt for VA og i fuld overensstemmelse med vores bæredygtigheds strategi.

Han bakkes op af COO i Vestjyllands Andel, Svend Kvorning Ehmsen, der fremhæver det gode match.

-I alle aspekter passer Adival rigtigt godt til Vestjyllands Andel og vores øgede fokus på den grønne omstilling. Klima er højt på dagsordenen,og vi står ved nogle skilleveje. Landbruget og fødevaresektoren er i en omstillingsfase,hvor vi i fællesskab kigger ind ien mere klimavenlig produktion.Vi ser meget frem til at være med til at udvikle virksomheden yderligere i samarbejde med administrerende direktør Søren Christensen og den dygtige medarbejderstab i Billund, lyder det fra Svend Kvorning Ehmsen.

En styrkelse af forretningen
Også hos førnævnte Søren Christensen, administrerende direktør i Adival, er der stor tilfredshed med aftalen.Han glæder sig i samme forbindelse over, at virksomheden og de 15 medarbejdere i Billund fortsætter som hidtil –fremadrettet dog i en endnu stærkere udgave.

-Vi ser store muligheder for et spændende samarbejde med VA inden for cirkulær bioøkonomi. Sammen kan vi begynde at tænke i bredere produktporteføljer og nytænke anvendelsen af flere restprodukter, som ikke bliver udnyttet i dag. Så der er ingen tvivl om, at det er en styrkelse af vores forretning, fortæller Søren Christensen, som samtidig fremhæver Adivals progressive udvikling

.-Det ervirkelig gået stærkt for os i det seneste år, hvor vi er vokset markant i volumen. Bl.a. fordi der er kommet større fokus på genanvendelighed. Vi har en ambition om atvære den førende virksomhed inden for restprodukter, og meden stor spiller somVestjyllands Andelved vores sidehar vi mulighed for at sende endnu mere turbo på virksomheden.

Ikke af nød
Vestjyllands Andelsovertagelse af aktiemajoriteten i Adival er også en glædelig nyhed for Ole Christensen, manden bag Adival. Det er efterhånden 40 år siden, at han tog de indledende skridt tilvirksomheden, som i begyndelsen blev drevet ved siden af jobbet som fuldtidslandmand.

Sidenhen voksede Adival sig større og større, og efter en smidig overgang på 8-9 år overlod Ole Christensen titlen som administrerende direktør til sønnen Søren, men er fortsat tilknyttet virksomheden.

-Vi har altid haft et fantastisk samarbejde med Vestjyllands Andel, så jeg er glad for, at det lige præcis er dem, der skal være med til at videreudvikle Adival. Det er jo ikke af nød, at vi sælger, men fordi vi ser muligheder for at få nogle endnu større muskler ind i virksomheden. Vi er et hestehoved foran i mange henseender, og det hestehoved vil vi gerne gøre endnu større, påpeger Ole Christensen.

Og selvom det fremkalder visse følelser i Ole Christensen, at Adival nu skifter hænder, glæder han sig over,at visionerne for virksomheden fremadrettet bliver sat i endnu større skala.

-Selvfølgelig berører det mig, iog med jeghar arbejdet med det her i 40 år. Det med rest-og spildprodukter er jo blevet en hel religion for mig. Omvendt ser jeg virkelig noget fremtidsperspektiv, ved at vi har fået Vestjyllands Andel med ombord, fordi det kan være med til at realisere drømmen om, at Adival udvikler sig til noget endnu større, slutter Ole Christensen