Billund Lufthavn er på vej til verdensmesterskabet

Jesper Klausholm (tv) og Jan Hessellund (th) repræsenterer Billund Lufthavn til ruteudviklingskonferencen og verdensmesterskabet, der afholdes i Australien. - Foto: Jonas-Fotografi

Hvert år afholdes verdensmesterskabet i ruteudvikling og marketing for lufthavne. Billund Lufthavn er med 15 nye ruter i 2019 og flere på vej nomineret som den eneste lufthavn i Skandinavien. Verdensmesterskabet løber af stablen på en stor, global ruteudviklingskonference mandag 23. september i Adelaide i Australien.

 Hvert år nominerer flyselskaberne 20 lufthavne til at være den bedste lufthavn i verden til at skaffe flere flyruter og markedsføre ruter sammen med selskaberne. Der er fire kategorier, og Billund Lufthavn er nomineret i kategorien ‘under 4 millioner passagerer om året’.

Verdensmesterskabet bliver afholdt i forlængelse af en verdensomspændende konference for alle flyselskaber, lufthavne og andre interessenter. Administrerende direktør Jan Hessellund og marketingchef i Billund Lufthavn Jesper Klausholm glæder sig til messen i Australien.

– Uden vores partnerskaber med flyselskaberne kan vi ikke drive en lufthavn. Vi går meget op i at hjælpe og pleje de flyselskaber, der lander i Billund. Så nomineringen til verdensmesterskabet er et kæmpe skulderklap for vores arbejde, og det er vi meget stolte af, siger Jan Hessellund.

Nye ruter bliver født på grundige analyser
Det er ikke baseret på held eller gode venner, når der kommer nye ruter eller flyselskaber til Billund Lufthavn. Det er nemlig dyrt for et nyt selskab at opstarte en rute til en ny destination, så der skal være sikkerhed for, at flyene bliver fyldt skriver Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Selvom Billund Lufthavn ligger i en lille by, ligger lufthavnen alligevel midt i alt. Og det betyder derfor, at det er oplagt for omkring to millioner vestdanskere at benytte Billund Lufthavn som deres lokale lufthavn. Og det kan marketingchefen i Billund Lufthavn præsentere med gennemarbejdede analyser:

– Det værste, der kan ske op til et møde med et nyt flyselskab, er, hvis de googler Billund. Så ser de en by med 6000 indbyggere. Og det er ikke nok til at starte en ny rute. Men Billund Lufthavn ligger midt i Vestdanmark med mange store byer og store, globale virksomheder inden for overskuelig køreafstand, siger Jesper Klausholm og afslutter:

– Når vi præsenterer tallene, står vi ofte med et overbevist flyselskab. Og til messen i Australien har vi 25 interessante møder i kalenderen. Så det bliver spændende.

Fakta:
Europamester i ruteudvikling og markedsføring
Billund vandt de afholdte europamesterskaber i 2018 og april 2019 i samme kategori, som de nu er blevet nomineret til i verdensmesterskabet – ’under 4 millioner passagerer om året’.

Hvad er World Routes 2019?
Arrangementet er et globalt mødested for alle interessenter i luftfartsselskaber, lufthavne og luftfart. Det er en enestående platform for fagfolk inden for ruteudvikling til at diskutere, udvikle og planlægge strategi på global skala. Messen er fra 21.-24. september i Adelaide i Australien.