Kan man møde Jesus ? – foredrag i Vestermarkskirken med Charlotte Rørth

Forfatter og Journalist Charlotte Rørth - Foto: Lars Horn / Baghuset

Charlotte Rørth afholder foredrag Vestermarkskirken tirsdag den 8. oktober kl 18.00 med overskriften: Kan man møde Jesus?

I sit personlige og tankevækkende foredrag agerer Charlotte Rørth værtinde for en af de tabu-nedbrydende debatter, vi ser herhjemme, hvilket også er formålet med Charlottes bøger. Ud fra sin første bog “Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende” og nummer to “Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved”, fortæller Charlotte om sit og andres personlige møde med guddommelige begivenheder, der normalt ikke kan forklares ud fra vores logiske og rationelle sind.

 Foredraget tager særligt afsæt i bogen “Jeg mødte Jesus”, der handler om Charlotte selv. Hun var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Jesus bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i et sakristi i byen Úbeda i Spanien. Oplevelsen var et mentalt og fysisk lynnedslag, der tvang Charlotte til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse, og som hun derefter skrev bogen omkring.

Charlotte Rørth udtaler selv; at hver anden af os har en eller anden form for oplevelse i løbet af vores liv, som vi kalder religiøs, åndelig eller spirituel. Har vi ikke selv haft oplevelser, kender vi flere, der har. Men vi hører det måske ikke. De tier. Hun har selv modtaget flere end 1000 beretninger fra andre, efter at hun udgav “Jeg mødte Jesus” om sine egne erfaringer

 Charlotte Rørth har også gennem tv og dokumentarprogrammer fået forskere, som kommer med naturvidenskabelige forklaringer på fænomenerne, og teologer, der advarer mod personfiksering, og samfundsforskere, der ser en åbenhed om det enkelte menneskes tro og oplevelser som et råb i tiden mod magtfuldkommenhed og fremmedgørelse.

 Halvdelen af os lever – som Charlotte Rørth – med hændelser, vi selv kalder guddommelige eller overnaturlige, men det kan være endog meget svært at finde ud af, hvordan man skal leve med oplevelserne. Og hvordan, de kan komme samfundet til gavn. Charlotte Rørth giver sit bud, og efter foredraget er der tillidsfuld debat.

Foredraget starter med middag kl. 18.00 og prisen for både foredrag og middag er 100 kr. skriver Vestermarkskirken i en pressemeddelelse.