Energi i byen – FN’s Verdensmål

Søren Dahl - PR-Foto: 1ST SHOT

Café Hack med Søren Dahl,  “GEV og monopolet” og åbning af ny foto- og lydudstilling er nogle af de ting, du kan opleve, når 6. temadag om FN’s verdensmål afholdes i Billund og Grindsted den 27. september skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Denne gang er temaet ’Energi i by og bolig’, og besøgende kan igennem aktiviteter, oplæg og debat få gode idéer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen. En række lokale aktører vil stå klar til at give inspiration og vise og fortælle om, hvordan de arbejder med bæredygtig energi.

Syddansk Erhvervsskoles GF1 viser måder på, hvordan man kan spare på energien på deres stand på Torvet i Grindsted..

Lokal sightseeing i elbil
Den lokale bilforhandler ’Jensen og Nørgård’ tilbyder en køretur i Grindsted i en topmoderne elbil med privatchauffør. På torvet i Grindsted kan du også møde foreningen Vedvarende Energi og elever fra Syddansk Erhvervsskole, der vil fremvise idéer til energibesparelse, f.eks. et busskur med lys fra solceller, solfangere af brugte cola-dåser og en mobiloplader, der bruger solenergi. I både Billund og Grindsted kan du opleve ’GEV og Monopolet’, hvor medlemmer af GEV’s bestyrelse vil gå i dialog om dilemmaer om f.eks. vores energiforbrug, CO2-aftryk eller indkøb af bæredygtige dagligvarer.

”Cafe Hack”
Oplev Søren Dahl – en legendarisk radiovært, der hver uge i 14 år har været på P4 med radio-talkshowet; Cafe Hack, og nu Dahl på Hack på Yousee og FM Classic. Derudover har Søren haft en aktiv karriere som komiker, foredragsholder, forfatter, musiker m.m. Han var i flere år medlem af den populære trio ”De Nattergale”.

Frivillig Fredag: Energi igennem lokale fællesskaber
I anledning af Danmarks nationale frivillighedsdag, Frivillig Fredag, er Billund Kommunes frivilligråd og ældreråd til stede på torvet i Grindsted, hvor de vil sætte fokus på en anden type energi – den energi som frivillige og foreninger skaber igennem aktiviteter og lokale fællesskaber. Besøgende kan bl.a. dyste i ’Forenings-quizzen’ og blive klogere på de mange frivillige tilbud, der findes i Billund Kommune.

Åbning af fotoudstilling v. Daniel Rye
Foto- og lydudstillingen “Mens vi venter” skal stå på torvet i Grindsted fra den 27. september til den 11. oktober og åbnes med et oplæg af Daniel Rye kl. 15.30. Udstillingen sætter fokus på klimaforandringer og klimaflygtninge og er baseret på fotograf Daniel Ryes 120 dage hos familien Mkundiza i det sydlige Malawi. Her har Daniel fulgt livet hos en fattig bondefamilie og oplevet, hvordan tørke og oversvømmelser påvirker deres liv.

Fakta
Sted: Byens Plads, Billund og Centertorvet, Grindsted
Tid: Fredag den 27. september kl. 14.00-18.00

Indslag v. Søren Dahl:
Billund: Kl. 14.00
Grindsted: Kl. 15.00